Conte cserecsapata a magyaroknak is segíthet

Olaszország - Svédország
Italy's coach Antonio Conte gestures on the sideline during the Euro 2016 group E football match between Italy and Sweden at the Stadium Municipal in Toulouse on June 17, 2016. / AFP PHOTO / Pascal PAVANI
Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott nem kevesebb, mint kilenc játékosát fogja pihentetni az Írország elleni utolsó csoportmeccsen, és ennek akár lehetne nagyon fontos szerepe is a magyar válogatott szereplésében is.
Vágólapra másolva!

Írország jelenleg az utolsó a csoportban, és játékban sem mutatott sokat eddig, viszont a futball örök igazsága, hogy nincs jobb dolog egy olyan olasz csapat ellen focizni, amelyiknek mindegy az eredmény.

Márpedig most pont ez a helyzet: az olaszok már mindenképpen csoportelsők, és ezt Antonio Conte a Gazzetta dello Sport szerint azzal ünnepli, hogy k

ilenc játékosát fogja pihentetni Írország ellen.

Az öt sárgás (Buffon, De Rossi, Chiellini, Bonucci, Eder) mellett további négy játékos, azaz összesen kilenc futballista pihen majd.

Antonio Conte Forrás: AFP/Pascal Pavani

A milánói lap úgy tudja, csak Andrea Barzagli és Marco Parolo marad a csapatban az első két meccsét megnyerő olasz csapatban.

Ez némi esélyt kínál az íreknek, akik egy olaszok elleni nagyarányú (legalább háromgólos) győzelemmel akár a második helyet is elcsíphetik, feltéve, ha közben Belgium nem győzi le Svédországot.

Ha az írek nyernek, biztosan nem lesznek utolsók,

viszont a magyaroknál jobbak csak akkor lehetnek, ha nagyon megverik az olaszokat.