Bale, Bale, Bale

Oroszország Wales
Wales' forward Gareth Bale celebrates scoring the team's third goal during the Euro 2016 group B football match between Russia and Wales at the Stadium Municipal in Toulouse on June 20, 2016. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Gareth Bale eddig a foci-Eb legnagyobb sztárja: három gólnál jár, és Angliát megelőzve a B csoport élére segítette Walest. Nézzük, mit művelt az oroszok elleni 3-0-ra megnyert meccsen!
Vágólapra másolva!

Gareth Bale már nem csak a Real Madrid és a walesi válogatott sztárja. A foci-Eb mindhárom csoportmeccsén gólt lőtt eddig, ami korábban csak a következő klasszisoknak sikerült: Platini (1984), Sztoicskov (1996), Shearer (1996), Milosevic (2000), Baros (2004), Van Nistelrooy (2004). Az előző két Eb-n pedig senkinek.

Bale tüzel, mint a mozsárágyú

, már 12 kaput eltaláló lövésnél jár, 1980 óta csak Platini jutott ennél messzebb, 15-ig. Bale-nek ugyanakkor még van legalább egy meccse növelni ezt a számot.

Legyőzték Szlovákiát, kőkemény harcra késztették Angliát (és vezettek is ellene), majd átgázoltak Oroszországon. Az utóbbi meccsen Bale gólpasszt is adott, tehát a kanadai táblázaton már 4 pontja van. Az oroszok elleni csoportmeccsen a pálya minden szegletét bejárta:

A lassú, körülményes oroszok ellen ficánkolt Bale, lényegében minden szögből támadta a kaput:

Walesre most az A, C vagy D csoport harmadik helyezettje vár, azaz egyáltalán nem reménytelen, hogy akár a negyeddöntőbe is bemasírozzon. (Sőt, a sorsolás a negyeddöntőre is kedvező, ahol Svájc vagy a C csoport másodikja (valószínűleg Lengyelország) jöhet. De legyünk profik, csak a következő meccsre koncentráljunk!

Bale ott biztosan nem lesz kiégett, az oroszok ellen az utolsó tíz percre lejött a pályáról, és a fényes győzelem is inkább csak fokozza a harci szellemét.