Szurkolókra vadásztak volna a párizsi merénylők a foci-Eb-n

Stade de France, terror, foci
Spectators gather on the pitch of the Stade de France stadium following the friendly football match between France and Germany in Saint-Denis, north of Paris, on November 13, 2015, after a series of gun attacks occurred across Paris as well as explosions outside the national stadium where France was hosting Germany. At least 18 people were killed, with at least 15 people killed at the Bataclan concert hall in central Paris, only around 200 metres from the former offices of Charlie Hebdo which were attacked by jihadists in January. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A novemberi terrortámadást elkövető csoport fejének, Salah Abdeslamnak a számítógépén talált információk szerint az Iszlám Állam az Anglia–Oroszország-találkozón lépett volna akcióba. 
Vágólapra másolva!

A párizsi és a brüsszeli terrortámadások első számú kitervelőjeként számon tartott Salah Abdeslam számítógépén talált adatok alapján az Iszlám Állam a június 11-i Anglia–Oroszország-találkozón

öngyilkos merénylőkkel, lőfegyverekkel és vegyi fegyverekkel felszerelt drónokkal támadt volna

a Marseille-be érkező angol szurkolókra, írja a Mirror című brit lap.

Abdeslam gépén több képet is találtak a marseille-i Régi kikötői negyedről, ahol az Eb alatt az angol szurkolók egyik bázisa lesz.

A Stade de France a tavaly novemberi francia–német meccs után – akkor a támadók nem tudtak bejutni a stadionba Forrás: AFP/Franck Fife

A nyomozók szerint fennáll a veszélye, hogy a terrorista követői annak ellenére is megpróbálkoznak a merénylettel, hogy maga Abdeslam már börtönben van.

A brit titkosszolgálat is aggodalmát fejezte ki, ők attól tartanak, hogy a hivatalos szurkolói zónán kívül mulatozó angol szurkolókat érheti támadás Franciaországban.

a támadóknak” – idéz a lap egy titkosszolgálati forrást, aki hangsúlyozta, hogy „rendkívül szorosan együttműködnek” a francia hatóságokkal.