Rosicky képtelen kimaradni a cseh keretből

Cseh válogatott, foci,  Milan Baros (b) Tomas Rosicky
Vágólapra másolva!
Sérülések miatt közel egy évet hagyott ki, de így is tagja lett a június 10-én kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő cseh válogatott 23 fős, szűkített keretének Tomas Rosicky, az Arsenal légiósa.
Vágólapra másolva!

Pavel Vrba, a csehek szövetségi kapitánya kedden hozta nyilvánosságra a névsort, amelyben öt játékos szerepel a bajnoki második Sparta Prahából, s három a bajnok Viktoria Plzenből.

A 100-szoros válogatott Rosicky - aki mellett klubtársa, az Arsenal kapusa, Petr Cech is tagja a keretnek - tavaly júniusban, az Izland elleni Eb-selejtezőn sérült meg. Hosszúra nyúlt felépülése után rögtön az első mérkőzésén, az Arsenal Burnley elleni FA Kupa-összecsapásán, januárban újra megsérült, így a Premier League legutóbbi szezonjában egyetlen meccsen sem szerepelt.

Milan Baros már nincs, Tomas Rosicky viszont kihagyhatatlan Forrás: AFP/Michal Cizek

A csehek szerdán Oroszországgal játszanak felkészülési mérkőzést Ausztriában, a "főpróbát" vasárnap Prágában, a Koreai Köztársaság ellen tartják. Az Eb-n a csehek a címvédő spanyolokkal, valamint a horvátokkal és a törökökkel együtt szerepelnek a D csoportban.

A cseh keret

kapusok:
Petr Cech (Arsenal), Tomas Vaclik (Basel), Tomas Koubek (Slovan Liberec)
védők:
Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)
középpályások:
Vladimir Darida (Hertha BSC), Borek Dockal (Sparta Praha), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Ladislav Krejci (Sparta Praha), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Tomas Rosicky (Arsenal), Jiri Skalak (Brighton), Josef Sural (Sparta Praha)
támadók:
David Lafata (Sparta Praha), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Praha)