Bese Barnabás

Bese Barnabás, foci
Bese Barnabás, Gulácsi Péter
Vágólapra másolva!
A meglepetésember címet elnyerő Bese ez idáig egy percet sem játszott még a felnőtt válogatottban. De hát hol kezdje az ember a bemutatkozást, ha nem egy Európa-bajnokságon?
Vágólapra másolva!

Az 1994-es születésű játékos az MTK, valamint a Sándor Károly akadémia nevelése, az első csapatban a kék-fehérek NB II-es idényében, 2012 májusában mutatkozott be. Az NB I-ben 2012. november 23-án játszott először.

Eredeti posztja csatár, a korosztályos válogatottakban is ezen a poszton szerepelt.

László Csaba, az MTK korábbi vezetőedzője vezényelte hátra a védelembe. 2016 márciusában, a horvátok ellen volt először a felnőtt válogatott keretének tagja.

Az ausztriai edzőtáborban Forrás: MTI/EPA/JFK/EXPA


Az MTK jobbhátvédjének nélkülözhetetlenségéről elmond valamit, hogy a mezőnyjátékosok közül az egész ligában ő volt az egyetlen, aki végigjátszotta a 2015-16-os szezon mind a 33 fordulóját. Rajta kívül ezt mindössze két kapus, Hegedüs Lajos és Király Gábor érte ezt el.

A tavasszal még az U21-es csapattal készülő, 22 éves Besét Lovrencsics sérülése miatt hívta be a felnőtt keretbe Bernd Storck. Ám végül sem Horvátország, sem Elefántcsontpart ellen nem játszhatott.

és nem leszek a keret tagja, ezért is örömteli meglepetés a hír" – idézte az Mlsz.hu, a kerethirdetés után.

Fiola helyettese lehet

Storck akkor azt mondta, Bese sokoldalú játékos ugyan, de elsősorban jobb oldali védőként, Fiola Attila esetleges sérülése vagy eltiltása esetén számít rá az Eb-n. A szövetségi kapitány hozzátette, Bese a keret egyik leggyorsabb játékosa, aki rendkívül fogékony a tanulásra.