A bokáját törte az angol válogatott kapusa

Jack Butland, foci
England's goalkeeper Jack Butland is carried off on a stretcher during the friendly football match Germany v England at the Olympic Stadium in Berlin on March 26, 2016. TOBIAS SCHWARZ / AFP
Vágólapra másolva!
Eltört az angol labdarúgó-válogatott kapusa, Jack Butland bokája szombaton a Németország elleni barátságos mérkőzésen. Miközben a Stoke City játékosát a szünet előtt hordágyon levitték a pályáról, sírt a fájdalomtól, de bokasérülésének pontos diagnózisára egy napot kellett várni.
Vágólapra másolva!

"A mai vizsgálatok szerint eltört a bokám. Mindent megteszek a gyors felépülésért, amit tudok" - írta Twitter-oldalán a 23 éves Butland.

A kapusnak körülbelül három hónapot kell kihagynia, ezért veszélybe került a szereplése a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon.

Jack Butland Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Roy Hodgson szövetségi kapitány úgy tervezi, hogy május 12-én hirdeti ki az utazó keretet, amit a hónap végéig kell 23 fősre szűkítenie és véglegesítenie. A kapusposzt minden bizonnyal komoly fejtörést okoz majd számára, hiszen a Manchester City hálóőre, Joe Hart is sérült. Butland helyét szombaton a southamptoni Fraser Forster foglalta el.

Az angolok szombaton 2-0-s hátrányt követően 3-2-re legyőzték a világbajnoki címvédő németeket, kedden pedig a holland válogatottat fogadják a londoni Wembley Stadionban barátságos meccsen.