Vágólapra másolva!
Az UEFA elismerte, hogy Kassai Viktorék hibáztak az ukránok meg nem adott góljánál, és nem kapnak több feladatot az Eb-n.
Vágólapra másolva!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elismerte, hogy tévesen érvénytelenítették Marko Devics gólját az ukrán-angolon - olvasható a Guardian honlapján. "Hibáztunk" - jelentette be a kettőkor kezdődő sajtótájékoztatón Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának tagja. "Azt kívánom, bárcsak ne hibáztunk volna, de hibáztunk. A bírók is emberek, az emberek pedig hibáznak" - tette hozzá.

Collina azt is bejelentette, hogy Kassai Viktor és a magyar bírókból álló csapata nem fog több szerepet kapni a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n, de nem vonják felelősségre a hibáért. Az UEFA megerősítette, hogy a német Wolfgang Stark, a holland Björn Kuipers és a spanyol Velasco Caballo sem vezet több meccset az Eb-n.

Kassai Viktor az Eb előtt azt mondta, hogy elégedetlen lenne, ha a kieséses szakaszban nem számítanának rájuk. "A legfontosabb a teljesítmény. Ha a csoportkör alatt jól teljesítünk, esélyünk lesz rá, hogy a kieséses szakaszban is kapjunk meccseket" - nyilatkozta a torna előtt a Sport Televízió Harmadik félidő című műsorának.

"Ugyanúgy, mint a csapatok, a bírók is úgy juthatnak a döntőbe, ha jó teljesítményt nyújtanak. Ez nem a sportdiplomáciáról szól, nem az fogja vezetni a finálét, aki mögött erős a háttér. Számunkra magasan van a mérce, sokan várják, hogy megkapjuk a döntőt, és ha mégsem lesz így, akkor fanyalogni fognak. Akkor lennék elégedetlen, ha az egyenes kieséses szakaszban már nem számítanának ránk" - jelentette ki akkor Kassai.