Ronaldo: Tíz éve focizom a legmagasabb szinten

Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo már hozzászokott a nagy meccsekhez, Iker Casillas pedig úgy véli, Gerard Piqué meg tudja állítani klubtársát a Spanyolország-Portugália Eb-elődöntőben.
Vágólapra másolva!

"Nincs különösebb nyomás rajtam csak azért, mert a spanyolokkal játszunk" - kezdte az Uefa.com internetes oldalnak az elmúlt két meccsen három gólt szerző Ronaldo. "Felelősséget érzek, de különösebb nyomást nem. A barátaim ellen kell majd játszanom, de tíz éve focizom a legmagasabb szinten, hozzászoktam már az ilyen meccsekhez."

A 27 éves támadó hozzátette: nem lesz egyszerű, de szeretnék megismételni a 2004-es Európa-bajnokságon bemutatott bravúrt, amikor bejutottak a döntőbe. "Már csak egy lépésre vagyunk ettől."

Ronaldo madridi klubtársa, Iker Casillas szerint Gerard Piqué képes megfelelően pótolni a térdsérülése miatt az Eb-ről lemaradó Carles Puyolt, és le tudja venni a pályáról Ronaldót. "Piqué mindig nagyon jól játszik a Barcelonában és a spanyol válogatottban is. Ismeri Ronaldót, sokszor kerültek már szembe a pályán, szerintem meg tudja oldani a semlegesítését."

A spanyolok négy meccsen csupán egy gólt kaptak az Eb-n. A portugálok elleni elődöntőt szerdán, 20.45-kor rendezik.