Angliában sohasem lett volna futballista Iniestából és Xaviból

Vágólapra másolva!
A Wigan labdarúgócsapatának spanyol edzője, Roberto Martinez szerint azért hiányoznak a minőségi angol labdarúgók, mert a helyi futballakadémiák válogatási irányvonala nem megfelelő.
Vágólapra másolva!

Amíg Anglia már a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében elbúcsúzott, addig Spanyolország sorozatban harmadik nagy világversenyén diadalmaskodott

Az angol Wigan spanyol edzője, Roberto Martinez meggyőződése, hogy a spanyol sikersorozat annak tudható be, hogy fiatal korban sokkal inkább a képességek fejlesztésére fektetnek nagyobb hangsúlyt, szemben az angol mintával, ahol fontosabb, ha valaki fizikálisan jobb.

"Utálom, amikor az emberek azt mondják, az angol játékosok nem olyan technikásak, mint a spanyolok. Dehogynem, az angol is technikás, ezt kellene 18-21 éves korban tökéletesíteni. De hat ével ezelőtt Iniesta és Xavi ezt sohasem tehette volna meg egy angol csapatban. Az első válogatási elv itt az, hogy ha nem vagy elég magas, nem vagy elég erős, akkor nem kellesz. Ez hibás hozzáállás" - nyilatkozta Martinez.