Van Bastenék útjára lépnének a hollandok

Vágólapra másolva!
Utoljára 1988-ban szenvedett Európa-bajnoki nyitómérkőzésen vereséget a holland válogatott, ám Rafael van der Vaart úgy érzi, a futballcsapat képes lehet arra a bravúrra, amire 24 éve Marco van Bastenék, akik végül megnyerték a viadalt.
Vágólapra másolva!

Rossz rajttal is lehet sikeres Eb-t játszani

A holland labdarúgó-válogatott középpályása, Rafael van der Vaart szerint a következő, Németország elleni összecsapás döntőnek is beillő csatát ígér.

A két évvel ezelőtti világbajnokságon döntőt játszó Hollandia szombaton meglepetésre 1-0-ra kikapott Dániától, a németek viszont legyőzték a portugálokat. Azaz ha szerdán nem tud nyerni Bert van Marwijk együttese, akár ki is eshet a csoportkörben.

"A szerdai csata számomra döntővel felérő ütközet lesz" - nyilatkozta a Tottenham irányítója, Van der Vaart. "Két nagy mérkőzés vár még ránk a németek és a portugálok ellen, de ha az elsőt elveszítjük, kiesünk."

A játékos szerint a csapatot sokkolta a dánok elleni vereség, mert uralták a meccset, csak gól nem sikerült szerezni.

"Az inspirál bennünket, hogy Hollandia utoljára az 1988-as Eb-n veszített nyitómérkőzést, de akkor végül Európa-bajnokok lettünk. Remélem, képesek leszünk megtenni ugyanezt" - tette hozzá.