Torresnek egyszerűen szeretethiánya volt

Vágólapra másolva!
Egy pocsék szezon után elég volt két gól egy meccsen, és máris Fernando Torres feltámadását ünneplik Spanyolországban, Angliában pedig azt elemzik, mi kellett a csatár nagy visszatéréséhez. Az írek elleni találataitól állítólag a Juventus vezetői is észbe kaptak, hogy egyszer már le akarták igazolni, így ismét próbálkoznak.
Vágólapra másolva!

Szeretet és bizalom - a jelek (és saját elmondása) szerint ezek kellenek ahhoz, hogy Fernando Torres gólokat rúgjon. Az olaszok ellen kihagyott helyzetei után lényegében kiátkozott spanyolnak elég volt kettőt rúgni az amúgy igen gyenge írek ellen, és mindenhol máris feltámadásáról, visszatéréséről értekeznek.

A Juventus pedig a hírek szerint már be is jelentkezett érte: 30 millió euróért szerződtetnék a Chelsea-től. A spanyol lapok szintén azt elemzik, mi kellett Torresnek ahhoz, hogy ismét gólokat rúgjon. És közben azt számolják ki, hogy a spanyol foci egyik legjobb góllövőjéről van szó, aki rekordokat állíthat be, vagy dönthet meg, ha hétfő este a horvátok ellen is betalál. A Marca szakértője, az egykori spanyol válogatott Alfonso Pérez pedig olvasók kérdésire arról értekezett, hogy a játékosnak, akit ő egyszerűen csak csodálatos focistának nevez, mindenképpen tér kell, ahol mozoghat, kibontakozhat. Azt elismerte ő is, hogy a Chelsea csatárának nem volt jó szezonja, ám hozzátette: el Nino ismét megtalálta a ritmust.

Maga Torres viszont azt ismerte el, hogy miután Londonba került, a nehézségek hatására már nem érdekelte igazán a futball. A fordulópont az volt, amikor Vicente del Bosque kihagyta a Venezuela elleni csapatból. A szövetségi kapitány állítólag felhívta, megmagyarázta döntését, a játékos pedig elfogadta ezt - írta a The Sun. Torres szerint egyszerűen nem volt már jó érzés "munkába járni". Addig a válogatottban játszani egyszerűen megszokott dolog volt, magyarázta, "most ismét jutalom".

A felvetésre, hogy most akkor tényleg visszatért-e, Torres annyit mondott: ezt a kérdést azóta felteszi magának, amióta a Chelsea-hez került. Ám a bizalmat csak a válogatottban érezte - jegyezte meg, amit minden elemző úgy dekódolt, hogy a spanyol megüzente Roberto di Matteónak: őt bizony szeretni kell.

Kérdés, lesz-e még alkalma szeretni őt a Chelsea edzőjének. A Goal.com értesülései szerint ugyanis a Juventus bejelentkezett érte, és 30 millió euróért leigazolná. Az olasz bajnokok első körben Edinson Cavanit akartál megvenni a Napolitól, ám amikor ez nem jött össze (a hetvenmillió eurót azonban kissé soknak tartották), ismét Torres megszerzését tűzték ki célul.

A Juventus ugyanis a téli átigazolási időszakban már megkereste a spanyolt és klubját, ráadásul már nemcsak pénz kínálnak érte, hanem az olasz válogatott Sebastian Gionvincót is. Utóbbinak a Di Matteo feltétlenül örülne, a megállapodás azonban nem csupán ezen múlik, írta a Goal.com. A Juventusnak ugyanis meg kell egyeznie például Torres fizetéséről, márpedig a spanyol jelenleg évi majdnem tízmillió eurót keres.