Blanc: Labda nélkül nehezen lehet meccset nyerni

Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya Xabi Alonsót és a csapat bal oldalát dicsérte, Laurent Blanc a franciák részéről pedig bosszantónak nevezte az első gólt, de összességében nem érzi, hogy szégyent vallottak volna a 2-0-s spanyol győzelemmel végződött Eb-negyeddöntőn.
Vágólapra másolva!

Vicente del Bosque szerint megérdemelten győzte le 2-0-ra a spanyol válogatott a franciákat az Eb negyeddöntőjében. "Igazságos eredmény született, végig mi irányítottuk a játékot, győzelemre játszottunk, és meg is csináltuk, a franciáknak szinte helyzetük sem volt" - kezdte a szövetségi kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatatón.

Újságírói kérdésre Del Bosque elmondta, hogy pont azért kezdett Fernando Torres helyett Cesc Fabregasszal, hogy minél többet birtokolja a csapat a labdát, és minél több helyzetet dolgozzon ki.

A két góljával a meccset eldöntő Xabi Alonsóról így nyilatkozott: "Ő egy olyan komplett középpályás, aki mindig tudja, hogy mikor és hol kell segíteni a pályán. Védekezni is tud, szervezni is, és mint látták, befejezni is."

Del Bosquétól megkérdezték azt is, hogy szerinte a franciák úgy mentek-e ki a pályára, hogy kivédekezzék a meccset. "Nem gondolnám, hiszen ott volt a cspatban például Ribéry és Benzema is, később pedig bejött Nasri is. Egyszerűen csak jobbak voltunk. Például a bal oldalunk Jordi Albával és Iniestával remekül működött, az első gólunk is így született."

Del Bosque a portugálok elleni elődöntőről csak annyit mondott, hogy kisebb hátránnyal fognak indulni azáltal, hogy kevesebbet pihenhetnek, de egy Eb alatt ez normális-

"Tudtuk, hogy nagyon oda kell figyelnünk a spanyolok bal oldalára, mégis innen kaptuk az első gólt, nagyon bosszantó ez" - kezdte Laurent Blanc, a franciák szövetségi kapitánya. "Negyven százalék sem volt a labdabirtoklásunk, labda nélkül nehezen lehet meccset nyerni. Amikor hátrányba kerültünk, azt jelentette, hogy két gólt kell lőnünk, márpedig egy magabiztos spanyol válogatott ellen ez nem könnyű."

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Blanc-t megkérdezték, hogy meglepte-e, hogy Torres helyett Fabregasszal kezdtek a spanyolok.

"Mi is megpróbáltuk megerősíteni a középpályánkat, de azzal, hogy Fabregas kezdett, nem tudtuk uralni a játékot. Persze azt sem mondom, hogy könnyebb lett volna, ha Torres kezd. Próbáltuk gyorsan előre juttatni a labdákat, de nemcsak a középpályájuk kiváló a spanyoloknak, hanem a védőik is, így nagyon nehéz dolgunk volt. Összességében nincs miért szégyenkeznünk, a spanyol csapat jobb, mint a mienk, csapatként és technikailag is. Ki kell alaposan elemeznünk ezt az Európa-bajnokságot, mert nem úgy sikerült, ahogy terveztük."

Blanc az esélyekről elmondta: a spanyolokat és a németeket tartja a legnagyobb favoritnak.