Roy Keane 11 helyen változtatna az ír kezdőn

Vágólapra másolva!
Az egykori 67-szeres ír válogatott Roy Keane ismét keményen kritizálta az Eb-ről már két meccs után kiesett Írországot, úgy véli, félrevezető, ha a játékosok a saját hibáik helyett az örömittas szurkolókra koncentrálnak.
Vágólapra másolva!

A spanyolok elleni 4-0-s vereség után Keane azt mondta: nonszensz arról beszélni, hogy milyen lelkesen szurkoltak az írek a lelátón. Az olaszok elleni meccs előtt egy nappal ismét megszólalt a volt Manchester United-legenda, aki szerint félreértették az előző nyilatkozatát. "Nincs problémám azzal, hogy a szurkolók énekelnek, szép dolog, hogy a meccsek előtt és közben a csapat mögé állnak. De tényleg, egy vereség után is sokáig a helyszínen kell maradniuk, hogy ünnepeljék a válogatottat?"

Keane úgy véli, ha az ír játékosok azzal foglalkoznak, hogy milyen lelkesek voltak a szurkolók, az az eredményesség rovására megy. "Inkább a saját hibáikra kellene koncentrálniuk" - folytatta az egykori ír csapatkapitány. "Hogy soha nem verik meg az íreket? Azt hiszem, meg kell változtatni ennek a szurkolói dalnak a szövegét, mert úgy néz ki, hogy mindenki megver minket. Nem tetszik nekem ez a 'mindegy, hogy nyerünk vagy veszítünk, az utunk a kocsmába vezet' mentalitás." A szurkolók hozzáállását azért sem tartja célravezetőnek, mert így a játékosok elhiszik, hogy amit a pályán tesznek, az jó, pedig nem az.

A Sunderlandet és az Ipswich Townt menedzserként is irányító Keane hozzátette: Robbie Keane, Shay Given, Richard Dunne, John O'Shea és Damien Duff úgy tesznek, mintha elismert játékosok lennének. "Hírnevük lenne? Mire fel? Az utóbbi tíz évben sehová nem jutottak ki" - fakadt ki az egykori klasszis.

Kiemelte: a keret tagjai közül senkinek nem volt jó szezonja: "Kevin Doyle-t pár éve az Arsenallal hozták kapcsolatba, most a Championshipbe tart. Stephen Hunt az utóbbi öt évben három csapattal is kiesett. A klubformájuk gyenge, és a két meccs alapján egyetlen játékos sem dicsérhető. Épp ezért Giovanni Trapattoninak 11 cserét kellene végrehajtani akkor, amikor kijelöli az olaszok elleni kezdőt."