Olsen: A németeké a legjobb csapat

Vágólapra másolva!
A dánok szövetségi kapitánya, Morten Olsen nem elégedetlen csapatával, annak ellenére, hogy a németek 2-1-es sikerével az 1992-es Eb aranyérmese kiesett.
Vágólapra másolva!

Morten Olsen szövetségi kapitány nem volt elégedetlen a mérkőzés után: "Fantasztikus erőfeszítést hajtottak végre a játékosaim. Voltak olyan időszakok, amikor jól játszottunk, megmutattuk, hogy a világelit ellen is fel tudjuk venni a versenyt. Remekül játszottunk az abszolút legjobb csapat ellen, úgy, hogy a második félidőben többet volt nálunk a labda."

A dánok középpályása, William Kvist roppant csalódottan nyilatkozott a németektől elszenvedett 2-1-es vereség után. "Ez szégyen. Két buta gólt kaptunk. Egy bedobás után két labdaérintés, és máris a kapuban a labda, a másodikról nem is beszélve" - mondta a meccs után a Stuttgart légiósa. "Tudtuk, hogy jók kontratámadásban, mégis, nagyon vártatlanul jött a második gól."

Joachim Löw német szövetségi kapitány már a következő mérkőzésről is szót ejtett. "A negyeddöntő már egy teljesen más mérkőzés lesz, még akkor is, ha a görögök hasonló stílusban futballoznak, mint a dánok" - nyilatkozta Löw kapitány.

A századik válogatott meccsén gólt szerzett Lukas Podolski szerint a legfontosabb, hogy a nyolc közé jutott a német együttes. "Nehéz meccsen vívtuk ki a sikert egy jó ellenféllel szemben. Különleges gól volt ez a számomra, örülök, hogy jobb lábbal is sikerült a hálóba találnom. Három meccsen háromszor győztünk, jöhet a felkészülés a görögök elleni csatára."