Nem engedik közel a taxikat a stadionhoz

Vágólapra másolva!
A tömegközlekedési járművek használatát javasolja a szurkolóknak Lvov polgármesteri hivatala az ukrán-lengyel rendezésű foci-Eb mérkőzéseinek idejére.
Vágólapra másolva!

Oleg Viljura, a nyugat-ukrajnai nagyváros Eb lebonyolításáért felelős főosztályának helyettes vezetője keddi lembergi sajtótájékoztatóján közölte: sok külföldi szurkolónak nem tetszik, hogy taxival nem juthat el az Eb mérkőzésnapjain a Lvov Arénába. "Ha engedélyeznénk a taxihasználatot, akkor a meccsek után legalább háromezer taxi torlódna össze a stadion környékén, ami a közlekedés összeomlásához vezetne a városnak abban a részében" - idézte az illetékest a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.

Viljura azt is elmondta, hogy a szombati német-portugál meccs után a szurkolókat a városi buszokkal kétszer gyorsabban szállították el, mint ahogyan azt az UEFA követelményei előírják. Hozzátette, hogy a lembergi hatóságok továbbra is adnak ki járműveknek engedélyeket a városközpontba történő behajtásra az Eb idejére.

Andrij Korcsinszkij, az Ukrán Fuvarozók Szövetségének elnöke azt közölte, hogy annak a két megbüntetett lembergi taxisofőrnek az egyike, akiket újságírók kaptak árdrágításon a német-portugál mérkőzés idején, nem szabályosan jutott a vasúti pályaudvart és a repülőteret érintő fuvarengedélyhez.