Magvas gondolatok, egész hátas temető - kié az Eb legmenőbb tetkója?

Vágólapra másolva!
Van köztük hivatásos tetováló, aki egész csapatát kivarratná, és van olyan is, aki karácsonyi ajándékként kapta szüleitől az első tetkóját - soha nem csodálkozhattunk rá még annyi tetoválásra nemzetközi focitornán, mint ezen az Eb-n. Ön szerint melyik játékosé sikerült a legjobban?
Vágólapra másolva!

Tizenhét évesen csináltatta első tetkóját a holland Gregory van der Wiel az amszterdami piroslámpás negyedben. Ekkor csak a nevét varratta magára, majd kedvenc rapszövegei következtek a mindig baseballsapkában nyomuló Ajax-játékosnak. "Az előítéletek megakadályozzák, hogy észrevegyük a jót" - így szól az egyik idézet. "Büszke vagyok a tetoválásaimra. Most már függővé váltam, óvatosnak kell lennem, vagy hamarosan az egész testemet tetkók fogják borítani" - mondta nemrég a holland szélsőhátvéd. Kedvence a nyakán látható korona, és a hátán lévő szárnyak, de állítása szerint egyiknek sincs különösebb jelentése. Több tetkó itt.

Forrás: AFP
Gregory van der Wiel

273101outform.html400350

Vörös sárkány, amely a személyiségét tükrözi, családtagjainak születési dátumai, gyerekeinek és szüleinek a neve, "csak Isten ítélhet meg" felirat, Buddha-fejek, maori-szimbólum és két szerencsehozó pókerkártya - többek között ilyen tetoválások borítják a svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic testét. Hasán egy fehér színű Zlatan is látható, amelyet először csak egy reklám miatt festettek fel rá, de úgy döntött, hogy megtartja. Több fotóért ide kattintson.

Forrás: AFP
Zlatan Ibrahimovic

273102outform.html400350

Vigyázat, kemény becsúszásra számíthatsz - ezt üzeni a Daniele de Rossi vádliján található tetoválás. Az olasz válogatott játékos nem csak ezzel keménykedik az ellenfeleinek, a 2006-os vb-n például csak a döntőben térhetett vissza eltiltásából, miután a csoportmeccsek során lekönyökölte az amerikai Brain McBride-ot. Az Eb-n eddig remekül játszó De Rossin még számos tetoválás található, ezekről itt nézhet képeket.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Daniele de Rossi

273103outform.html400350

"Nem igazán voltam vad tinédzserként. Még kemény rockot sem hallgattam. Egyszerűen azért kezdtem el tetováltatni magam, mert tetszik" - magyarázta Simon Kjaer. A dán hátvéd 18 évesen varratta magát először, az egyik vállán például egy védőangyal van a következő szavakkal: vezetni, tanítani, védeni. "Közel áll hozzám az az elképzelés, mely szerint valaki figyel minket felülről, és segít minket a döntéseinknél" - jelentette ki egy interjúban Kjaer, akinek a karján az Utolsó vacsorát ábrázolja egy tetkó. Első tetoválására a szüleitől kapta a pénzt karácsonyra, anyja el is kísérte a tetoválószalonba. Simon Kjaer tetkói.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte
Simon Kjaer

273104outform.html400350

Az egyik legbizarrabb tetoválás Daniel Aggeren telálható, akinek szinte egész hátát befedi egy viking temető. Fölötte latinul az olvasható, hogy Mors certa, hora incerta, azaz a halál biztos, az időpontja nem. A bal kezén egy másik tetoválás azt hirdeti: "a fájdalom átmeneti, a győzelem örök". A dán középhátvéd hivatásos tetováló is, liverpooli csapattársainak felajánlotta, hogy egyforma tetoválást készít mindenkinek, ha megnyerik a Premier League-et. Agger legújabb tetkója óriási nyakláncot ábrázol, amelyet itt nézhet meg.

Forrás: AFP/Claus Bech
Daniel Agger

273105outform.html400350

Bár Nigel de Jongnak is elég sok tetoválása van, még ismertebb az őt ábrázoló, egy Manchester City-drukker egész hátát befedő tetoválás. A holland középpályás főleg a karján látható maori szimbólumokkal operál.

Forrás: AFP/Christof Stache
Nigel de Jong

273106outform.html400350

A portugál válogatott Raul Meireles hátát is hatalmas tetoválás borítja, rajta egy fekete-vörös kínai sárkány látható. A Chelsea-játékos karját is teljesen beborítják a tetkók, többek között feleségéről és lányáról is készült egy a 18 éves kora óta tetkóőrült Meirelesre. Amikor a Liverpoolhoz került, viccesen azt mondta, hogy meg akarja nyerni a tetoválásversenyt a már említett Agger és a szintén szétvarrt szlovák Martin Skrtel előtt. Több tetkó itt.

Forrás: AFP/Miguel Riopa
Raul Meireles

273107outform.html400350

Az Eb-mezőny egyik legbizarrabb megjelenésű focistája Joelon Lescott, ami a számos tetoválása mellett egy ötévesen elszenvedett autóbaleset miatt van, ugyanis ennek több nyomát is viseli a fején. Őt is őrzik védőangyalok a vállán, a mellkasán pedig egy rózsa utal anyjára, Rose-ra. "Ha mindig megszületik valaki, amikor valaki meghal, akkor megköszönöm annak, aki életét adta a gyerekeimért" - olvasható egy idézet az angol védő hasán, aki az első gólját szerezte a válogatottban a franciák ellen. Lescott és a tetkói itt.

Forrás: AFP/Alexander Khudoteply
Joleon Lescott

273108outform.html400350

A torna egyik felfedezettjének, a háromgólos horvát Mario Mandzukicnak a bal karja van teletetoválva. A Wolfsburg játékosán többek között négy ászkártya, egy focilabda, egy kereszt és több csillag is látható. Mandzukicnak azonban az ászok sem hoztak szerencsét, csapatával nem jutott túl a csoportkörön.

Forrás: AFP
Mario Mandzukic

273109outform.html400350

Utoljára egy olyan focista jön, aki ott sem lehetett volna az Eb-n, de nehezen lehetne találni nála érdekesebb tetovált játékost. A Hawaiin született amerikai Natasha Kai testét több mint 55 tetoválás borítja. A kínai, Fülöp-szigeteki felmenőkkel is bíró, leszbikus Kaion főleg maori szimbólumok és családtagjai nevei láthatóak. Natasha Kai fürdőruhában itt.

Forrás: AFP/Mexsport
Natasha Kai

273110outform.html400350