Kovács Péter klubtársa egy csapatban Ronaldóval és Pirlóval

Vágólapra másolva!
Kialakult az elődöntő párosítása az Európa-bajnokságon, és természetesen álomcsapatunkban is elsősorban az Eb hősei szerepelnek - az egyetlen kivételt a javában zajló norvég bajnokságban mesterhármast szerzett csatár jelenti.
Vágólapra másolva!

Kapus:
Gianluigi Buffon (Olaszország): Az olasz válogatott a múlt héten egyik mérkőzésén sem kapott gólt, amiben Buffonnak is nagy szerepe volt, főleg az angolok ellen mutatott be hatalmas bravúrt rögtön a meccs elején, majd a büntetőpárbajban hárította Ashley Cole próbálkozását is.

Hátvédek:
Ignazio Abate (Olaszország): Az olaszok az első két meccsükön három hátvéddel futballoztak, így nem volt szükségük szélsővédőre, azóta viszont 4-2-3-1 a játékrendszerünk, így a védelem jobb oldalára bekerült Abate, akire nem lehet panasz - az angolok ellen a szünet után például rengetet ment előre.

John Terry (Anglia): Az angolok ugyan a negyeddöntőben búcsúztak Olaszország ellen, de erről legkevésbé Terry tehetett, aki a szokásához híven rendkívül elszántan futballozott, rengeteg labdát blokkolt. Nem is beszélve arról, hogy Ukrajna ellen hatalmas mentést mutatott be, amikor kihúzta a gólvonalról (illetve azon túlról) Devics lövését.

Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Sergio Ramos (Spanyolország): A spanyolok a tőlük az utóbbi időben megszokott módon jutottak be a legjobb négy közé: tökéletesen lenullázták az ellenfeleket, és sem a horvátok, se a franciák ellen nem kaptak gólt. Ramosnak főleg az utóbbi találkozón ment remekül a játék, szinte nem volt rossz megmozdulása.

Philipp Lahm (Németország): A Nationalelf csapatkapitánya nem különösebben gólerős futballista, azonban a válogatottban rendre fontos találatokat szerez. Volt már gólja világbajnoki nyitómeccsen és Eb-elődöntőn, amihez most a görögök ellen egy Eb-negyeddöntőn szerzett találatot tett hozzá.

Középpályások:
Marco Reus (Németország): Nagy meglepetést okozott a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw azzal, hogy a görögök ellen a kezdőbe jelölte a fiatal középpályást, Reus azonban meghálálta a bizalmat. Rendkívül lendületesen futballozott, és bár az első félidőben még kihagyta helyzeteit, a szünet után gyönyörű találatot szerzett.

Joao Moutinho (Portugália): A portugál csapat legnagyobb sztárja ugyan Cristiano Ronaldo, de a középpályán rengetegen robotolnak azért, hogy ő villoghasson. A csehek elleni negyeddöntőn főleg Moutinho volt elemében, rengeteg labdát szerzett, ráadásul ő adta a gólpasszt is a győztes találatnál.

Xabi Alonso (Spanyolország): Megint vérbeli csatár nélkül léptek pályára a spanyolok, ám a jelek szerint nincs is szükségük centerre, hiszen középpályásaik is rendkívül eredményesek. A franciák ellen Xabi Alonso villogott, a rutinos futballista 100. válogatottságát két találattal ünnepelte.

Forrás: AFP/Franck Fife

Cristiano Ronaldo (Portugália): Az első két csoportmérkőzés után még a kihagyott helyzetek miatt beszéltek az Eb kétségtelenül legnagyobb sztárjáról, ám Cristiano Ronaldo azóta összekapta magát. A hollandok elleni dupláját követően a Csehország elleni negyeddöntőt is ő döntötte el, és gólja mellett kétszer a kapufát találta telibe.

Csatárok:
Zlatan Ibrahimovic (Svédország): A svédek számára az utolsó csoportmérkőzésnek már semmilyen tétje nem volt a presztízsen kívül, de ez éppen elég motiváció volt Ibrának ahhoz, hogy megmutassa, mire képes. Olyan találatot szerzett, ami jó eséllyel lesz versenyben a torna legszebb góljának járó címért, és végig nagy kedvvel futballozott.

Forrás: AFP

Ola Kamara (norvég, Strömsgodset): Kovács Péter klubja 12 forduló után vezeti a norvég bajnokságot, a hét végén pedig idegenben ért el nagyon értékes döntetlent a Rosenborg ellen. A 3-3-as végeredményt hozó találkozón a vendégek Sierra Leone-i származású támadója, Kamara mesterhármast ért el.

www.globalsoccerapp.com