Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Casillas Di Natale miatt nem tudta tovább javítani a világrekordjait

Vágólapra másolva!
Az olaszok elleni 1-1-es döntetlen azt jelentette a spanyolok kapusa, Iker Casillas számára, hogy nem javította tovább az Eb előtti felkészülési mérkőzéseken felállított rekordjait.
Vágólapra másolva!

Casillasnak ez már a negyedik Európa-bajnoksága, hiszen a 2000-es tornán is ott volt a keretben még tinédzserként, igaz, akkor egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

A 2002-es vébé óta azonban alapember a spanyol válogatottban, amely időközben a világ egyik legjobbja lett, így a Real Madrid kapusa kiváló statisztikákkal rendelkezik. Az olaszok elleni mérkőzés volt a 132. találkozója a válogatottban, de Antonio di Natale találata csak a 77. gól volt, amit a válogatottban kapott.

Az olaszok gólja nélkül Casillas egyébként két világrekordot is tovább javíthatott volna. Válogatott mérkőzéseinek ugyanis több mint a felén, egészen pontosan 74 találkozón még csak gólt sem kapott, aminél jobb mérleggel egyetlen kapus sem rendelkezik a címeres mezben - a korábbi csúcsot a holland Edwin van der Sar tartotta 72 mérkőzéssel.

De olyan kapus sincsen, aki több meccset nyert volna Casillasnál a válogatottban: a madridi játékos ugyanis 132 válogatott meccséből 95-öt megnyert.

www.globalsoccerapp.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről