Sevcsenko búcsúmeccsre vágyik a válogatottban

Vágólapra másolva!
Andrij Sevcsenko nem szeretné, ha az Európa-bajnokságról kedden kiesett ukrán labdarúgó-válogatottól vesztes mérkőzéssel kéne elköszönnie, ezért bízik benne, hogy kap búcsúmeccset.
Vágólapra másolva!

"Amennyiben van rá mód, még egy meccsen játszanék a válogatottban - nyilatkozta az angol együttestől elszenvedett 1-0-s vereséget követően a legendának számító csatár. - Kérni fogom ezt a lehetőséget az ukrán szövetségtől."

A válogatottban kedd este 111. alkalommal pályára lépett támadó az ukránok első Eb-meccsén két gólt is fejelt a svédeknek, így ő szerezte a franciák (0-2) és angolok (0-1) ellen is eredménytelen együttese mindkét gólját az Eb-n.

A pályafutása legnagyobb sikereit az AC Milan színeiben elért Sevcsenko már az Eb előtt jelezte, hogy a torna után visszavonul, s átadja helyét a fiataloknak.

"Nagyon szép jövő áll a válogatott előtt. A fiatalok számára sokat jelentett ez az Eb, sok tapasztalatot szereztek, a jövőben azzal a tudattal léphetnek majd pályára, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt" - mondta a 2004-ben Európa legjobb labdarúgójának megválasztott Sevcsenko.