A Barca-Chelsea-t idézte a holland-dán

Vágólapra másolva!
Nem akarta a helyzetek sorát elrontó Van Persie nyakába varrni a dánok elleni váratlan vereséget Van Marwijk. A holland szövetségi kapitány szerint csapata jól játszott első Eb-meccsén, de elismerte, hogy most már a továbbjutáshoz is bravúrra lesz szükségük.
Vágólapra másolva!

"A mezőnyjátékban megfelelően teljesített" - vette védelmébe Bert van Marwijk szövetségi kapitány a meccsen több ziccert kihagyó Van Persie-t. "Igaz, képtelen volt a hálóig eljuttatni a labdát, de ezzel nem volt ma egyedül. A teljesítményünk megfelelő volt, jól játszottunk, de a győzelemhez gól kell."

A szakember elismerte, a következő csoportmeccsükön most már mindenképpen le kell győzniük a németeket. "Máshogy képzeltük el a dolgot, de nem vagyunk hajlandóak feladni."

Ibrahim Afellay a klubcsapatával átélt BL-kudarchoz hasonlította a vereséget. "Hihetetlen. A Barca-Chelsea BL-elődöntőt idézte a párharc, annyi helyzetünk volt. A góljuk teljesen ellentmondott a játék képének, nehéz megmondani, hogy mit rontottunk el. Mostantól élethalál-harc vár ránk, nyernünk kell mindkét meccsünkön a továbbjutáshoz."

A hollandok a B csoport következő körében szerdán a portugálokat 1-0-ra legyőző németekkel játszanak.