Öt újonc a bő olasz Eb-keretben

Vágólapra másolva!
Több meglepetést jelentett az olasz válogatott bővebb Európa-bajnoki kerete. Cesare Prandelli 32 futballistát hívott meg az Eb-felkészülésre, köztük hat újoncot, viszont kihagyta például Alberto Aquilanit és Alessandro Matrit.
Vágólapra másolva!

Az olasz válogatott a hét elejétől együtt készül a nyári megmérettetésre, de a Napoli, a Juventus és a Paris-SG focistái csak a jövő héten csatlakozhatnak a többiekhez, mert számukra még nem ért véget az idény: a Juve és a Napoli az Olasz Kupa döntőjében csap össze, a francia bajnokságból pedig még hátravan egy forduló. Prandellinek május 29-én kell kijelölnie a végleges, 23-as keretet, de már a bővebb névsorral is okozott pár meglepetést.

A legutóbbi, februári barátságos mérkőzéshez képest nem kapott meghívót Andrea Pazzini és Alessandro Matri sem, de a középpályás Alberto Aquilani kihagyása is váratlan húzás, különösen annak fényében, hogy a meghívottak között öt újonc is akad. Cigarini, Giaccherini, Schelotto, Destro és Verrati még sohasem játszott a nagyválogatottban, utóbbi pedig még a Serie A-ban sem mutatkozott be. A másodosztályú Pescara 19 éves középpályását hatalmas tehetségnek tartják, és játékát elsősorban Andrea Pirlóéhoz szokták hasonlítani.

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan de Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris-SG), Emiliano Viviano (Palermo).
Hátvédek: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci (Juventus), Salvatore Bocchetti (Rubin Kazany), Domenico Criscito (Zenit Szankt-Petyerszburg), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Internazionale).
Középpályások: Luca Cigarini (Atalanta), Daniele de Rossi (AS Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris-SG), Antonio Nocerino (AC Milan), Ezequiel Schelotto (Atalanta), Marco Verratti (Pescara).
Csatárok: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (AS Roma), Antonio Cassano (AC Milan), Mattia Destro (Siena), Antonio di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

www.globalsoccerapp.com