Az Eb-n több sör fogyott, mint üdítő

Vágólapra másolva!
Az UEFA pénteki kimutatása szerint eddig összesen 3,8 millió futballrajongó követte nyomon a svájci-osztrák rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit a nyolc helyszínen létesített szurkolózónákban.
Vágólapra másolva!

A drukkerek számára kialakított bázeli, bécsi, berni, genfi, innsbrucki, klagenfurti, salzburgi és zürichi "vigalmi övezetben" elhelyezett óriáskivetítőkön 1208 órányi élő adásban láthatták az érdeklődök az Eb harminc találkozóját.

De nemcsak néztek, ujjongtak vagy szomorkodtak, hanem fogyasztottak is. Sörből 1,4 millió, üdítőitalból 590 ezer liter fogyott el.

A biztonságra 1060-an ügyeltek, a vendéglátó egységeket működtetők száma 2950-et tett ki, a műszaki személyzethez 166-an tartoztak. Rajtuk kívül 580 önkéntes segédkezett abban, hogy a szurkolók jól érezzék magukat.

Az övezetekben létesített színpadokon eddig 512 műsoros program egészítette ki a futballélvezetet. A zónákból 5300 tudósító küldött helyszíni jelentést.

Alan Ridley, az UEFA-szponzorok vezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy az összes szurkolózóna közül talán a bécsi a legszebb. A Rathausplatz és a Heldenplatz között kiépített, százezer négyzetméter alapterületű, egyszerre 70 000 látogató befogadására alkalmas, vendéglátó egységekkel és színpadokkal felszerelt, zárt területet eddig 950 000-en keresték fel. A szervezők bíznak abban, hogy a vasárnapi döntőre várható tömeggel túllépik az egymilliós határt.