Mutut 12 millió euróra büntették

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 12 millió eurós kártérítés fizetésére kötelezte Adrian Mutut, a román válogatott támadóját.
Vágólapra másolva!

A 29 éves játékosnak a Chelsea részére kell kifizetni ezt az összeget. Mutu 2003-ban a Parma együttesétől 20 millió euróért szerződött a londoni Kékekhez, egy doppingvizsgálat azonban kokaint mutatott ki Mutu szervezetében, ezért a futballista hét hónapos eltiltást kapott, majd a Chelsea 2004 októberében felbontotta a szerződését.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2007 májusában úgy döntött, hogy a FIFA-nak kell megállapítania a londoniaknak járó kártérítés mértékét. Mutu jelenleg a román együttessel készül a Franciaország elleni hétfői Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

"Egy sportszervezet döntését bármikor meg lehet támadni a polgári bíróságon és mi ezt meg is tesszük" - jelentette ki Cristian Sabru, Mutu ügyvédje. "Nem fizetünk semmit, minden lehetséges fórumon tiltakozunk a FIFA döntése ellen."

Paul Zacharia, a román szövetség szóvivője annyit mondott, hogy senki sem nyilatkozik az ügyről addig, amíg nem érkezik meg írásban is a FIFA határozata.