Fatih Terim marad a török kapitány

Vágólapra másolva!
Biztosan marad a posztján Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

"Fatih Terim marad a szövetségi kapitány, ő vezeti majd az együttest a 2010-es világbajnoki selejtezőkön" - adta ki a hivatalos közleményét a Török Labdarúgó Szövetség.

Az 54 éves tréner a németektől drámai csatában, 3-2-re elveszített szerdai elődöntő után nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg távozik posztjáról, de hamar kiderült, hogy a szövetség vele képzeli el a folytatást.

A kiváló edző 2003-ban vette át másodjára a válogatott szövetségi kapitányi posztját, melyet korábban 1993 és 1996 között töltött be.

Szakvezetőként a mostani Eb-n aratta legnagyobb sikerét, míg klubedzőként a Galatasarayjal érte el legfényesebb győzelmeit: négy bajnoki aranyérem mellett UEFA-kupát is tudott nyerni együttesével. A Galata mellett a Fiorentinánál és az AC Milannál is dolgozott.

* * *

Vladimir Weiss lett a szlovák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A tréner Jan Kociant váltja a kispadon, akivel szerdán közös megegyezéssel szerződést bontottak, miután az együttes gyengén szerepelt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A 43 éves Weiss legnagyobb sikerét 2005-ben érte el, amikor is az Artmedia Bratislava vezetőedzőjeként bejuttatta csapatát a Bajnokok Ligájába.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)