Egy lengyel lap visszavenné Beenhakker fizetését

Vágólapra másolva!
A lengyel sajtó megszégyenülten és lesújtottan ír a válogatottról, amely hétfő este 1-0-ra kikapott a horvátoktól, így egyetlen ponttal búcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságtól.
Vágólapra másolva!

A Rzeczpospolita szerint a csapatból hiányzott a hit, az önbizalom, az ötlet és a tudás.

Leo Beenhakker szövetségi kapitány örülhet, hogy nem hangzott fel a "viszlát, Leo!", vagyis nem énekeltek hasonló nótát neki a szurkolók, mint két éve leköszönt elődjének, Pawel Janasnak.

A Metro úgy összegez, hogy a nemzeti együttes egy lesgólt, két vereséget és egy döntetlent hozott össze az Eb-n. A 2002-es és a 2006-os világbajnokságon csődöt mondott a piros-fehér tizenegy, és ezúttal sem alakult másként.

A Polska keményebben fogalmaz: "azt hittük, mi vagyunk a legjobbak, mégis a legrosszabbak lettünk. Még a horvát cserék is megvertek bennünket. Ilyenkor rendszerint lemond a szakvezető - Beenhakker sajnos nem. Még mindig azt hiszi, hogy csodát tett nálunk".

Getty Images

Lehet, hogy Beenhakker is ezen gondolkodik: miért van az, hogy a lengyel válogatott remek selejtezőbeli szerepléssel kijut az aktuális világversenyre, ahol aztán mindig látványosan csődöt mond

A Super Express egyenesen odáig megy, hogy visszaköveteli a holland kapitány honoráriumát. A lap túl gyenge szónak tartja a szégyent arra, ami az Eb-n történt...

A Gazete Wyborcza szerint véget ért a játékosok kínszenvedése, akik bebizonyították: fényévekre vannak az Eb-n elvárható szinttől. Artur Boruc kapus kivételével a gárda sokkolóan tehetetlen volt, néhányan csak a másodosztályban tűrhető formát mutattak - írja a lap.