Földbe döngölte csapatát az orosz sajtó

Vágólapra másolva!
"Az orosz csapat megsemmisítő vereséggel kezdte a labdarúgó Európa-bajnokságot", "A spanyol bika felöklelte az orosz medvét" - ilyen címekkel számoltak be keddi, innsbrucki mérkőzésről az orosz lapok.
Vágólapra másolva!

A Kommerszant címoldalon kezdődő írása szerint a 4-1-re alulmaradt orosz csapat még rosszabbul kezdte ezt az Eb-t, mint az előzőt, miután valósággal megsemmisítette a csoportfavoritként számon tartott ibériai gárda. Mivel az ellenfél a fogadóirodák minden mutatója szerint az aranyra esélyes első öt között szerepel, a vereséget még tudomásul lehetne venni, csakhogy a statisztikák szerint a kontinenstornák első meccsén elvesztett három pont általában végzetesnek bizonyul.

A keddi teljesítményben nem volt utalás arra sem, hogy a csapat szakítani tudna húszéves gyakorlatával, melynek alapján már a csoportkör után búcsúzik az Eb-ktől. A játék, különösen a védelemé, arra engedett következtetni, hogy a válogatott a következő meccseken is nagy problémákkal találkozik - írta a lap.

A Moszkovszkij Komszomolec kommentárjában arra mutatott rá: Guus Hiddink szövetségi kapitány nem varázsló, és a meccs előtt uralkodó eufória nem logikus értékelés, hanem valamiféle misztikus beállítottság szülötte volt. Hiddink szerencsés edző, csodákra is képes, tud palacsintát csinálni az arra alkalmatlan anyagból, a szurkolók pedig hozsannát zengtek a holland mester természetfeletti képességeiről.

Kiderült azonban, hogy Hiddink is képes tévedni: végzetesnek bizonyult az a döntés, hogy a CSZKA "érinthetetlen" védőit, a Berezuckij fivéreket és Ignatyevicset a kispadra ültette. A kísérleti védelmi vonal - amelynek játékosai hivatalos meccsen még soha nem játszottak együtt - négy gólt "hozott össze".

A lecke azonban megtanítja az orosz szurkolókat arra, hogy ne építsenek légvárakat. A győzelem kulcsa nem Hiddink mágikus képességeiben, hanem a futballisták odaadásában rejlik, no meg az edzőstáb ép eszében. Csak remélni lehet, hogy a hátralévő két csoportmeccsen mindkettőből ízelítőt kapnak a rajongók - írta a lap.

A Kommerszant, a Komszomolszkaja Pravda és az Izvesztyija részletes beszámolót is közölt a mérkőzésről, a többi lap azonban - tekintettel a meccs viszonylag késői végére - egyelőre nyomtatott kiadásában nem foglalkozott vele.