Nem vár Eb-aranyat a francia kapitány

Vágólapra másolva!
Döntőről álmodozik ugyan, de nem tartja az idei Európa-bajnokságon győzelemre esélyesnek csapatát Raymond Domenech, a legutóbb vb-ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

A szakvezető szerint megfiatalított együttese a 2010-es világbajnokságra érhet be igazán, a 2008-as kontinensviadal favoritjának inkább a világbajnok olasz és a 2006-os vb-n bronzérmes német válogatottat tartja.

"Az itáliaiaknak és a németeknek kevésbé átalakított csapatuk van, fiataljaik ugyanakkor már vb-tapasztalattal is rendelkeznek, nem úgy, mint a mieink" - nyilatkozta Domenech a Le Figaro szerdai számában. Óvatosságával együtt is optimista azonban a kapitány, aki leszögezte, hogy természetesen azért a végső győzelem megszerzésének céljával indulnak majd a nyári, osztrák-svájci közös rendezésű Eb-n is.

Ami a keret alapembereit illeti, Domenech kijelentette, hogy nem izgatja a Barcelonában légióskodó Lilian Thuram és Thierry Henry formája. "Amiatt, hogy klubcsapatukban kevesebbet játszanak, egyáltalán nem aggódom" - mondta.

Karim Benzemának, a Lyon ifjú csatárának, aki vezeti a francia bajnokság góllövőlistáját, több türelmet kért, egyszersmind hozzátette: amúgy "senkinek sincs vitathatatlan helye". E megjegyzése elsősorban a sokak által a nemzeti gárdába "bekövetelt" David Trezeguet-re, a Juventus gólfelelősére vonatkozik, akit Domenech továbbra sem szándékozik meghívni a nemzeti csapatba.

"A francia válogatott legfőbb góllövője Thierry Henry" - szögezte le miheztartás végett a szövetségi kapitány.