Vegyes érzelmek az Ibériai-félszigeten

Vágólapra másolva!
A spanyol sajtó már-már túláradó örömmel fogadta a válogatott egygólos győzelmét Oroszország ellen a portugáliai futball Európa-bajnokság szombati nyitányán. Az általános ibériai vélekedés szerint Inaki Sáez kapitány gárdája elég erős ahhoz, hogy megszerezze az aranyérmet, s ehhez mindenkit le kell győzni, azaz minden siker - kötelező. Ugyanakkor a portugál lapok kiábrándultsággal vegyes elkeseredéssel veszik tudomásul Luiz Felipe Scolari kapitány gárdájának gyenge játékát és vereségét az előzőleg esélytelennek tartott Görögországtól. 
Vágólapra másolva!

Spanyolország-Oroszország 1-0

AS (Madrid): "Jöhet a következő!" Az értékelés elsősorban Sáez kapitány csodálatos cseréjét, Valerón beállítását és első labdaérintésből szerzett gólját magasztalja. A mezőny legjobbjaként Vicentét jelöli meg, a csereként beállt Fernando Torrestől szép megmozdulásokat láttak, Casillas kapus pedig csak egyet védett, de az sorsdöntő volt - Alenyicsevnek a 36. percben kialakított helyzeténél.

Marca (Madrid): "Zseniálisan sikerült!" A cím természetesen Valerón becserélésére vonatkozik, mellyel kapcsolatban Sáez megjegyzi: "Amikor becseréltem Valerónt, eddig még mindig megváltoztatta a játék képét. Most sem történt másképp."

ABC (Madrid): "Valerón lába aranyat ér" A cikkíró nem óvatoskodik: "Isten áldja meg Valerónt! Ha ő nem lép pályára, ki tudja, mikor rúgtunk volna gólt a szívós oroszoknak..." A lap szót ejt Raúl és Morientes találkozásáról, és igen szegényesnek ítéli meg a két nagyhírű csatár teljesítményét.

Izvesztyija (Moszkva): A lap megszólaltatja az orosz válogatott kulcsjátékosait. A korelnök Alekszandr Mosztovoj Georgij Jarcev edző rossz taktikájával magyarázza a vereséget. Alenyicsev, a BL-győztes Porto középpályása amiatt háborog, hogy a játékosok többsége megszeppenve lépett a Algarve-stadion gyepére, túlságosan tisztelték a spanyolokat. Alekszandr Szmertyin, a védelem oszlopa szerint pedig be kellett volna rúgni a helyzeteket, s akkor most nem a bűnbakot keresgélnék...