Tomás Ujfalusi (Csehország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Tomás Ujfalusi, a csehek középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Tomás Ujfalusi (Csehország)
Poszt: középhátvéd
Klub: Hamburger SV
Születési idő: 1978. március 24.
Testsúly, magasság: 182 cm/72 kg
Válogatottság: 22 mérkőzés, 2 gól

A Sigma Olomouc volt az első klubja, a felnőttek között az 1997-98-as szezonban mutatkozott be, amikor is 11 mérkőzésen szerepelt, és védő létére rögtön két góllal nyitott.

A következő idényben már alapembernek számított az együttesben, és az utánpótlás-válogatottnak is oszlopos tagja lett: szerepelt a 2000-es U21-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett csapatban, és ott volt a sidney-i olimpián is. A Hamburger SV 2001 januárjában igazolta le 2,5 millió márkáért, és egy hónappal később a válogatottban is bemutatkozhatott a Macedónia elleni barátságos mérkőzésen. A hamburgi együttesbe is gyorsan sikerült beilleszkednie, és csak sérülés vagy eltiltás miatt hagyott ki pár mérkőzést.

Az Európa-bajnokság selejtezői során csak egy meccset hagyott ki, a többit végigjátszotta az első perctől az utolsóig. Tavaly nyáron több élcsapat (így az Arsenal és a Juventus) is hívta, de maradt Hamburgban, nemrég pedig 2007-ig meghosszabbította szerződését a HSV-nál.