Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapján a háromból három meccset nyerő Telekom Veszprém a THW Kiel gárdáját fogadta. Végül talán a vártnál nehezebben, de összejött a győzelem. A vége 26-24, amely után a magyar csapat továbbra is hibátalnul vezeti a csoportját. 

A szokásoknak megfelelően zsúfolásig megteltek a Veszprém Aréna lelátói, ahol a szurkolók ezúttal is a szenzációs hangulatot teremtettek a csarnokban. Illusztris drukkerei is akadtak ezen a napon Nagy Laciéknak, az előző napon a női BL első csoportmeccsén a dán Midtjylland ellen magabiztos győzelmet arató Győri Audi ETO néhány játékosa is a helyszínen szorított a veszprémieknek,

többek között Bódi Bernadett, Anja Althaus és Nora Mörk is.

Lukas Nilsson és a THW Kiel remekül kezdte a mérkőzést. A képre kattintva megtekintheti a mérkőzés képgalériáját Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ők is meglepődve fiigyelhették azonban, ahogyan az előzetesen esélytelenebbnek vélt németek az első percekben állva hagyták a hazaiakat,

Stefen Weinhold vezérletével ugyanis a mérkőzés eleje egyértelműen a vendégeké volt.

Momir Ilicsen kívül nem igazán volt jó teljesítmény veszprémi oldalon, Nagy László több ziccert is elhibázott, a védelem sem zárt igazán és Mirko Alilovic bravúrjai is elmaradtak. Nem úgy a másik oldalon, Andreas Wolff szenzációs védéseket mutatott be, a már említett Weinholdon kívül pedig Lukas Nilsson is remekelt.

Lékai Máté ezúttal is remekül játszott Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 10. percben 7-3-as Kiel vezetésnél Ljubomir Vranjes időt kért, a rövid szünet pedig a jelek szerint jót tett a hazaiaknak, hiszen két gólra felzárkóztak.

Az egyenlítés azonban nem akart öszejönni, a veszpérmiek a félidő folytatásában is az eredmény után futottak.

Lékai Máté játékát érdemes még kiemelni az első félidőből, aki ezúttal is remek megmozdulásokkal és gólokkal vétette magát észre, de összességében ő sem lehett elégedett, hiszen a szünetben 15-12-re vezetett a Kiel.

Ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Telekom Veszprém a Kiel ellen Fotó: Szabó Gábor - Origo

A második félidőre aztán teljesen más felfogásban jött ki a Veszprém, ez a felfogás pedig eredménnyel is párosult:

három perc sem telt még el a játékrészből és már döntetlen állt az eredményjelzőn.

A veszprémi rohamok érezhetően meglepték a németeket, Christian Sprenger hamar ki is kérte az idejét, mely után a Kiel is újra az első félidei játékát mutatta. Dejan Manaszkov azonban tarthatatlannak bizonyult és a

38. percben lőtt góljával először a mérkőzés folyamán a hazaiaknál volt az előny.

Ettől kezdve folyamatosan a Veszpérm vezetett, bár leszakítania nem sikerült riválisát. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt 22-21 volt az állás, ekkor Vranjes edző is kikérte második idejét mely után Dragan Gajics kétgólosra növelte az előnyt. A Kiel azonban csak nem akarta feladni, olyannyira, hogy nem egész négy perccel a mérkőzés végét jelentő dudaszó előtt egyenlített.

A kiválóan játszó Momir Ilic lövése tart a THW Kiel kapujába Fotó: Szabó Gábor - Origo

A meccs egyik legjobbja, Momir Ilic irtózatos bombája, majd Mikler Roland bravúrja után ismét a kétgólos vezetésért támadhatott a Veszprém, Nagy László keze pedig az ilyen kiélezett pillanatokban nem szokott megremegni távoli lövése utat talált a német kapuba.

Másfél perc volt még hátra, amikor hétméterest kaptak a vendégek Niclas Ekberg azonban mellé durrantott, Lékai pedig a végén lezárta a mérkőzést.

26-24-re nyert tehát a Veszprém, ezzel továbbra is hibátlanul vezeti a csoportját.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 4. forduló: Telekon Veszprém–THW Kiel (német) 26–24 (12–15)

A mérkőzés legjobbjának Mikler Rolandot választották, aki így értékelt az Origónak:

"Nehéz mérkőzésre számítottunk, mivel a Kiel felszabadultan, gyakorlatilag tét nélkül játszhatott, aminek meg is lett az eredménye, idei legjobb teljesítményüket nyújtották ellenünk.

Hatalmas dicséret jár azonban a csapatnak, hiszen ismét nagy tartásról tettünk tanúbizonyságot és sokadik meccsünket nyertük meg a hajrában,

az utolsó 15 percben ,,bedarálva" az ellenfelünket. Örülünk, hogy megvan a negyedik győzelmünk is, minden meccset meg szeretnénk nyerni a folytatásban is, ha csak 1-2 gólokal, az se baj, kellenek az izgalmak."

Mikler Roland tudta, hogy nem lesz egyszerű a felszabadult Kiel ellen Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lékai Mátét az első félidő döcögősebb játékáról, majd a következő megmérettetésről kérdeztük:

"Természetesen nem így terveztük a találkozó elejét, nagyon sok ziccert elrontottunk, nem voltunk elég pontosak a támadásoknál, a kimaradt lehetőségekből pedig rendre leindítottak minket a németek és abból szerezték a gólokat. De előfordul ilyesmi a kézilabdában, nem estünk kétségbe, végig magabiztosak voltunk és a második félidő elején hamar egalizáltunk, majd a vezetést is átvettük.

Lékai Máté szerint nem estek kétségbe a lassabb kezdés után Fotó: Szabó Gábor - Origo