Nyerj jegyet a ZZ Top budapesti koncertjére!

Vágólapra másolva!
Október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a texasi motoros bluesrock emblematikus zenekara, a ZZ Top. Játékunkon jegyet nyerhetsz csütörtöki koncertjükre.
Vágólapra másolva!

A ZZ Top pont negyven éve, 1969-ben alakult meg Houstonban, nevüket egy népszerű cigarettapapír (Zig-Zag) rövidítéséből és a nagy előd BB King becenevéből rakták össze, a ZZ King azonban túlzottan hasonlított a BB Kingre, így változtatták ZZ Topra. 17 év múltán utol is érték a példaképnek tartott fekete bluesgitárost, 2004-ben ők is bekerültek a Rockandroll Dicsőségcsarnokába.

Billy Gibbons énekes-gitáros és két társa, Dusty Hill basszusgitáros és Frank Beard dobos zenekara az országúti, benzingőzös Amerika ikonikus képviselőjévé vált a hetvenes években, részben tex-mex rockos zenéjük, még nagyobb részben kinézetük miatt. Gibbons és Hill mellkasig érő, lobogó szakálla - amit még a Gillettte 1984-ben felkínált egymillió dollárjáért sem voltak hajlandók levágatni -, a sötét napszemüveg, a motoros szerelés, a kalapok és a motoros/kamionos életforma egyéb kellékei (csizma, nyakba akasztott sörnyitó stb.) a ZZ Top védjegyévé váltak.

Legnagyobb sikereiket a hetvenes-nyolcvanas években érték el, de azóta is aktívak. Az elmúlt negyven évben változatlan felállásban készítettek 14 stúdióalbumot (plusz egy koncertlemezt és öt válogatásalbumot), a legutóbbi lemezük 2003-ban jelent meg Mescalero címmel. A következő a tervek szerint még ebben az évben kijön, és visszatér a hetvenes évek klasszikus ZZ Top-hangzásához.

Double Down Live című európai turnéjuk során útba ejtik Budapestet is, október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel. Előzenekaruk a Mystery Gang lesz. Az állójegy ára 9900 forint lesz, ezen kívül 7500 forinttól 19 ezer forintig terjedően lehet majd ülőhelyeket váltani.

Karrierjükből két momentumot emelünk ki emlékidézés céljából: a Tini Nindzsa Teknőcök a ZZ Top Can't Stop Rockin' című számára vonulnak be a harmadik rész elején, illetve maguk Gibbonsék tűnnek fel a Vissza a jövőbe 3. egyik jelenetében, vadnyugati westernt játszanak (Doubleback), természetesen jó nagy szakállal.