Szilveszterről szó sincs: bulik két ünnep között

Vágólapra másolva!
A koncertszervezők és zenekarok érzik, hogy az embernek igénye van arra, hogy szenteste után kompenzálja a családi túlsúlyt, ezért aztán két ünnep között annyi buli lesz, mint december első három hetében együttvéve se. Nézzünk meg párat.
Vágólapra másolva!

Huszonhat

Csupa kedves és barátságos előadóművész vonul fel december 26-án, a Gödör Klub saját karácsonyi buliján, a kedvességen kívül más alig kapcsolja őket össze, ugyanis teljesen más műfajban tevékenykednek. A negyvenéves Kaláka a zenét és az irodalmat kapcsolja össze folkzenéjében, Nyeső Mari az egy szál gitáros előadói hagyomány őrzője, Bíró Eszter EZTER nevű világzenei projektjében elektronikus zenével vegyíti a klezmert és más népek népzenéjét, a marokkói zenészeket is felsorakoztató Chalaban pedig a Közel-Kelet hangulatát hozza el zenéjével. Ők mind egy helyen lépnek fel karácsony harmadnapján, ez az este - mondják a szervezők - "azoknak szól, akik még elhiszik, hogy jobban illik a nagybőgő, a furulya, az akusztikus gitár és maga a dal karácsony ünnepéhez, mint az ajándékhalmozás és a kapkodva szaladgálás".

Fotó: Németh Kristóf

Látszólag műfajorientáltabb, ám legalább annyira színesnek ígérkezik az egykor Trafó Bár Tangónak nevezett Mappa Klubban rendezett Indie Karácsony, szintén 26-án. A Gumipop buliján a angolszász gitáros popzene legjobb hazai képviselői rövid koncertekkel váltják egymást a színpadon, ráadásul feldolgozásokat játszanak és nem árulják el előre, hogy mik lesznek azok a feldolgozások. Fellép a Jacked, a Pills, a The Moog, az EZ Basic, a Hammer Of Gods, a Ghouls, a Népi Papa és a Haverok, a Panic Radio, utána meg a Gumipop dj-i raknak zenéket, méghozzá olyanokat, amelyekre jó nagyot lehet bulizni.