Mindent a kéznek és a fülnek: Hangfoglalás

Vágólapra másolva!
Hangszerkiállítás, koncertdömping, zeneterápia, dedikálások és korlátlan zeneletöltés - október 3-án kezdődik a hazai zeneipar egyik legnívósabb és egyben legnagyobb rendezvénye, az immár harmadik alkalommal megrendezett Hangfoglalás. Ha kedvünk támad elnyújtózni egy hangágyon, esetleg saját hangszereket szeretnénk készíteni, vagy pengetnénk a Metallica basszusgitárját, akkor október első hétvégéjén a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a helyünk. Tobzódás a hangokban oktüber 3. és 5. között - ingyen.
Vágólapra másolva!

Ha kiállításra megyünk, alapszabály, hogy csak a szem gyönyörködik, a kéz pihen. Ez a Hangfoglalás hangszerkiállítására nem vonatkozik, itt bármit megérinthetünk, minden egyes hangszer kipróbálható, például a Metallica 1986-ban elhunyt basszusgitárosának, Cliff Burtonnek készített Aria basszusgitárt is bárki megszólaltathatja. A hagyományos ütős, pengetős, vonós és billentyűs hangszerek mellett jó néhány különlegesség is helyet kap, például megpihenhetünk a kiállított hangágyon. A masszázsfekhelyen nem csak halljuk, de szó szerint érezzük is a zene hullámzását, ahogy megszólal ez ágy alján lévő közel hetven húr. Ugyancsak nem mindennapi élmény az aquafon kipróbálása, amelynek segítségével készült a Mátrix című film tucatnyi effektje is.

De több ez, mint egyszerű hangszerkiállítás, hisz a zenei instrumentumokon kívül a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, színház-, és a diszkó-technika összes elemével találkozhatunk. Kiderül, milyen anyagból készít fehér ködöt a füstgép, és hogyan születnek a különböző effektek a színpadon. A családosokra is gondoltak a szervezők, a hangszerbütyköldében egyszerű ritmushangszereket lehet készíteni, közben játékos hangszerbemutató is van.

Ha mindez nem volna elég, a hazai popzenei élet színe-java képviselteti magát a rendezvényen. Dedikál a Tankcsapda, Mester Tamás, Nagy Feró, és fellép majd a Hooligans, a Republic, Pélyi Barna és a Vad Orchideák. Részletes programot itt találsz.

Míg tavaly óriási CD-vásárral demonstráltak a szervezők az illegális zeneletöltés ellen, idén - haladva a korral - lehetőség lesz kedvenc zenéink letöltésére is. A tavalyihoz képest megint nőtt a rendezvény, idén 88 kereskedő 8000 négyzetméteren várja a látogatókat, több mint 200 koncerttel.

A Hangfoglalás programja idén még négy fővárosi klubban és egy vidékiben folytatódik. A Gödör Klubban, a Take Five-ban, a Corvintetőn, a Merlinben és a debreceni Klinika Klubban ismert és kevésbé ismert nevekkel találkozhatunk.

Forrás: MTI

Sajnos nem szakadhatunk több felé, pedig bizony erre a három napra jól jönne, ha több énünk lehetne, hisz olykor ütik egymást a szuper koncertek, amelyek egyikéről sem érdemes lemaradni. A magyar vonalat többek közt az Anna and the Barbies, a Ludditák, a Gonzo, a The Trousers vagy a Cimbaliband képviseli, de mivel őket nagy valószínűséggel gyakrabban láthatjuk fővárosi klubokban, mint a külföldi társaikat, programajánlónkban inkább az egzotikus külhoni fellépőket ajánljuk figyelmetekbe. A következő oldalon láthatjátok, mi mit néznénk meg, ha mindenhol időben ott tudnánk lenni, és nem okozna gondot legyőzni a távolságot.