Eb-esély: maratoni rockfesztivál kutyákért

Vágólapra másolva!
Maratoni, jótékonysági rockfesztiválon bulizhatnak és headbangelhetnek az állatbarát népek április 25-én pénteken, a Pecsában: eljön a Beatrice, a KGB, Kowalsky meg a Vega, Somló Tamás és az Eleven (ősbemutató!), a Sugarloaf, a Supernem, Takáts Tamás D.B.B. és a Zanzibar. A fesztivált a Lelenc Kutyamentő Egyesület hívta életre az összefogás, a kutyák iránti tisztelet és szeretet jegyében az érdi Belfegor és Maci Állatmenhellyel, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesülettel, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezettel és a Kutyasegélyszolgálat Alapítvánnyal karöltve.
Vágólapra másolva!

Évente több ezer kutya kerül a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepére (az elhíresült Illatos útra): megunt, beteg állatok, akikről gazdájuk lemondott. A Lelenc Kutyamentő Egyesület 2004-es születése óta sok száz ebet gyógyított meg, illetve adott új családba. Működésükhöz azonban - csakúgy, mint a többi kutyamentő alapítvány tevékenységéhez - pénzre van szükség. A pénteki koncert teljes bevétele kutyákat támogat, a fellépők ugyanis lemondtak tiszteletdíjukról. Ha minden jegy (5 ezer db) elkel, közel 10 millió forintot oszthatnak fel a hat kutyamentő-csapat között.

A Lelenc Egyesület tevékenységének megkezdése előtt évente 6 ezer kutya került a Telepre, de csupán ezer távozott közülük élve. A bekerülő állatok magas száma elsősorban a polgári felelőtlenség számlájára írható, sokan hajlamosak ugyanis elfelejteni, hogy a kutya nem csak addig kedves, amíg kicsi és aranyos, vagy amíg van türelmünk és időnk foglalkozni vele. Sokan úgy szabadultak meg a kegyvesztett házikedvenctől, hogy nem is sejtették, voltaképpen a halálba küldik az állatot. A Lelenc nem csupán gondoskodik a kutyusokról és segít új gazdit keresni nekik, de fontos feladatának tartja azt is, hogy felhívja az emberek figyelmét az állatok jogaira. A négylábúak iránti tisztelet és szeretet a koncertsorozat fő üzenete.

A koncertek alatt különleges kirakodóvásárra is sor kerül, a Lelenc KME tagjainak sorát ugyanis néhány kreatív művész is erősíti. A képeslapok, csomagolópapírok, poszterek, pólók és Farkas Ditta négylábúakról készült ceruzarajzainak és festményeinek reprói a helyszínen megvásárolhatók, és természetesen a reprókból befolyt pénzt a szervezők szintén kutyabarát célokra fordítják.

Forrás: [origo]
A koncert alatt kutyás szuvenírek is kaphatók

Petőfi Csarnok, 2008. április 25. péntek, 19.00

Belépő: 3300 Ft-tól