Mátyás Attila is fellép a Mission előtt

Vágólapra másolva!
Végül mégis négy zenekar lép fel február 18-án, a Mission búcsúturnéjának budapesti állomásán: a britek, a Dead Guitars és a szegedi Variola mellé a hazai dark hős, Mátyás Attila csatlakozik saját zenekarával.
Vágólapra másolva!

Mátyás Attila 2006-ban a Guns 'N Roses előtt (Budapest Sportaréna) a Sex Action tagjaként, a The Cult előtt pedig (Volt Fesztivál) az F.O. System frontembereként lépett színpadra. Ezúttal egy újabb legendás előadó, Wayne Hussey és a Mission vendégeként lép színpadra az A38 hajón, méghozzá a bő másfél éve a jelenlegi felállásban játszó zenekarával, amelyben Attila mellett Bense Sándor basszusgitáros és Koltay Tamás dobos szerepel.

A koncert apropója Matyi nemrég megjelent új albuma, a Mélyen. A dalokat és a szövegeket Matyi írta, de a hangzást és az új repertoárt már közösen alakították ki, és az új lemez gyökeresen más (azaz: ismét jóval keményebb és karcosabb) lett, mint az első szólólemez, a 2001-ben megjelent a "Föld és az Ég". Az elsőként elkészült, Túl közel című darab videóklipjét naponta többször játssza a Music Television és több mint tizenötezerszer tekintették meg különféle videómegosztó oldalakon.

Az album 2008. január 21-én jelent meg, erősen limitált példányszámban - csak gyűjtőknek szánt - sorszámozott, egyedileg dedikált CD-n. Emellett a Mélyen egyike azon kevés lemezeknek, melyet a zenészek saját kezűleg tettek ingyenesen elérhetővé mindenki számára, hiszen a dalokat szabadon letölthetjük csúcsminőségű .mp3, .flac és .wav formátumokban, egyenesen az előadóművész honlapjáról. Matyi egyébként éppen egy hete az Origo vendégszobában elmondta, hogy egy hét alatt már több mint kétezren töltötték le a teljes albumot.

Mátyás Attila - Túl közel

A február 18-ai est főhőse, a The Mission 1986-ban alakult, és a korszak egyik sikercsapata volt: szinte ontotta magából az azonnal klasszikussá vált albumokat, melyekből összesen hárommillió példány fogyott, és 12 daluk jutott fel a slágerlisták csúcsára. A Mission a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedék kedvencévé vált, és a korszak egyik legfantasztikusabb koncertzenekarának számított: 1988-ban egymás után hét teltházas fellépésük volt a londoni Astoriában, 1990-es budapesti szereplésükre pedig több ezer magyar rajongó volt kíváncsi az egykori Budapest Sportcsarnokban, csakúgy mint pár éve a Sziget Fesztiválon.

Forrás: Negative Art

Az A38-as koncert két további fellépője a Dead Guitars valamint a Variola zenekarok lesznek. A koncertre szóló jegyek korlátozott számban még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatást is választhatunk.


2008. február 18., hétfő 19.00 (Budapest, A38 hajó)
The Mission, Dead Guitars, Mátyás Attila Band, Variola koncertek
Belépő: 5000 Ft