James Blunt százados-énekes Magyarországon

Vágólapra másolva!
James Blunt keménykalapos katonai családból származó popikon, aki a hadseregnél egészen a századosi rangig jutott, szolgált Koszovóban is, majd 2002-ben egy gyors huszárvágással az EMI-hoz igazolt. Ősszel a magyar rajongók is láthatják a rekordgyorsasággal szupersztárrá avanzsált brit énekes-dalszerzőt, október 25-én ugyanis az Arénában lép fel.
Vágólapra másolva!

"A turnézás a legnagyobb mulatság, amiben csak része lehet valakinek. A legjobb találmány, amivel valaki valaha előrukkolt" - mondja a sztár, aki még Koszovóban kapott rá a saját szerzemények írására, ahol páncélos felderítőként a robbanásveszélyes nemzetközi incidens kezelésében segédkezett. Pristinában írta No Bravery című számát is, mellyel első albumán, a Back to Bedlam-en találkozhattak a fanok.

A 2004-es folk popból táplálkozó akusztikus rock album volt Blunt első komoly sikere, az áttörést a korong harmadik kislemeze, a You're Beautiful hozta meg. A dal minden jelentősebb zenei díjat besöpört és öt Grammy-jelölést is kapott, s ezzel a volt százados úr hosszú időre bérelt helyet szerzett magának a listákon. Maga az album is több mint tizenegy millió példányban kelt el világszerte, így az elkövetkezendő években Blunt az összes földrészt bejárta.

A 34 éves férfi fegyelmezett, komoly szabályokhoz szokott Brit Légierőnél szolgáló édesapja mellett, így a "rocksztár" státusz identitása egészen új szegmensére vetett fényt: ezt az élményt próbálja feldolgozni a 2007 őszént megjelent második James Blunt-stúdióalbum, az All The Lost Souls.

"A zeném önéletrajzi. Ez az én önkifejezésem és szükségem van rá. Különben nem lennék más, mint az a brit srác, aki egy csigaházba bújt" - hangsúlyozza Blunt, és igyekszik nem törődni az esetenkénti szarkasztikus kritikai visszhanggal (a Rolling Stone magazin szerint az új CD "feledhető balladák szériája", az Observer viszont úgy látja, "lehetetlenség ellenállni Blunt trubadúr sirámainak") és nem elszállni a rajongók "felfoghatatlan fanatizmusától". Mert rajongói szép számmal akadnak nálunk is...

Forrás: [origo]
"Nem vagyok faksznis sztár" - mondja Blunt