Nyár a Mammut Színházban (x)

Vágólapra másolva!
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hatodik éve rendezi meg nyaranta nagysikerű rendezvénysorozatát, ezzel is hozzájárulva a budai oldal kulturális életének színesebbé tételéhez. Idén is változatos a program: fellép Kozma Orsi, a Four Fathers, Varga Feri és Balássy Betti, de színházi produkciót és gyermekelőadást is láthatunk a Mammut Színház színpadán; a jól ismert függőfolyosó pedig kiállítótérré alakul a nyárra.
Vágólapra másolva!

A Mammut Színház kezdeményezése része annak a koncepciónak, amely célul tűzte ki, hogy a bevásárlóközpont olyan találkozási pont legyen, ahol a hagyományos vásárlási lehetőségeken túl sokszínű szórakozási- és kulturális szolgáltatások várják a látogatókat. A különleges környezetben működő nyári rendezvénysorozat az elmúlt öt év alatt hagyományt teremtett a II. kerület kulturális életében. Mindemellett éveken át erősítette az üzletház társadalmi és kulturális szerepvállalását, hiszen nyaranta újabb találkozási lehetőséget biztosított nézőknek és művészeknek egyaránt.

A sikeres éveket követően 2007-ben nyolc előadást láthat a közönség a nyári rendezvénysorozat keretében: prózai, zenés és irodalmi esteket, valamint - idén először! - gyermekeknek szóló produkciókat. A július 11-én kezdődő szerdai előadássorozat nyolc héten át, azaz augusztus 29-ig várja a színházat, koncerteket, irodalmi esteket kedvelőket.

A Prah című július 11-i nyitóelőadás két szereplője két közismert fiatal színész, Pikali Gerda és Magyar Attila. A legfrissebb Spiró György-vígjátékban egy olyan házaspár életét mutatják be, akikkel megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk van a lottón. Hiszen mindannyian arra várunk, hogy egyszer ránkmosolyog a szerencse. A házaspár azonban nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel; már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.

A Jazz+Az és a Cotton Club Singers egykori énekesnőjének, Kozma Orsinak régi vágya, hogy olyan közegben énekelhessen, ahol a dalok, a zene által elővarázsolt hangulat határozza meg az estét. Július 18-i fellépésére épp ezért speciális figyelemmel válogatta össze a számára legkedvesebb dalokat. A Mammut Színház színpadán természetesen felcsendül majd néhány Jazz+Az sláger, a Cotton Club Singers-es időkből finom dzsessznóták, de ugyanúgy helyet kapnak az újonnan megjelent szólólemezének leginkább szeretett pillanatai is. A rendhagyó esten - melynek címe Az igazi szerep - a Jazz+Az másik énekesnője, Váczi Eszter is énekel majd.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=f4cKzMDF3n38zRUc

Kozma Orsi: Túl szép

Július 25-én, hat év után első alkalommal köszönthetünk gyermekeknek szóló előadást a Mammut Színház színpadán: a Bozsik Yvette Társulat kimondottan a kicsiknek készült darabját, a nagysikerű Létramesék-et. A szebbnél szebb gyerekversekre (Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Zelk Zoltán, József Attila, Csukás István műveire) készített koreográfiák bárkit elrepítenek a mesék és a képzelet világába és a felnőtté válás rejtelmeibe. A tánc és az irodalom találkozását Bozsik Yvette álmodta színpara. Az előadásban hangfelvételről hallható Ónodi Eszter, Tóth Anita és Szacsvay László.

A Four Fathers, az "a capella"-éneklés nagymesterei augusztus 1-én ismét a Mammut Színház színpadán lép fel. Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal - melynek címe Hang-lemez - ez évben is minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Az előadás a Four Fathers azonos című CD-lemezének színpadi változata: a '60-as, '70-es, '80-as évek magyar slágereinek átiratai. Ízelítőül pár cím az est során elhangzó dalok közül: Reszket a hold a tó vizén, Petróleumlámpa, Meseautó, Gyere ki a hegyoldalba, Évszakok, Gedeon bácsi, Sohase mondd, Szállj fel magasra, Lökd ide a sört, Régi csibészek, Csavard fel a szőnyeget, Hotel Menthol, Ünnep.

Forrás: [origo]

"Kutyás lettem. Hatlábú. Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt. Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át. Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni." Augusztus 8-án Bächer Iván legnépszerűbb kutyás történeteit hallhatják a nézők a Mammut Színház színpadán Gyabronka József rendhagyó előadásában, valamint a szerző zongorakíséretével. A produkció a Bächer Iván Hatlábú című sikerkönyve alapján készült és évek óta teltházzal játsszák a Spinoza Házban.