Pszichedelikus mesepop, fürdőszobarock és dzsessz a hajó gyomrában

Vágólapra másolva!
Az Erik Sumo Band két éve nyomja a popiparban, az évforduló alkalmából hatalmas születésnapi koncertet ad az A38 Hajón, ott lesz mindenki, aki szokott: Kiss Erzsi és Harcsa Vera, sőt a DJ Felfújható-duó is megmutatja, mit fújj fel. Szülinapi lufit.
Vágólapra másolva!

Mindig érdekes, hogy egy zenekar honnan számítja megszületését, persze lehet, hogy nem kell önidentifikációs magyarázatokba bocsátkozni, elég csak megnézni, mikorra tudta a banda lefoglalni a koncertezésre általa legalkalmasabbnak vélt helyet, és visszaszámolni néhány évet. Az Erik Sumo Band születésnapi koncertjének igazi apropóját ezért szerintünk nem is az adja, hogy a zenekar egyik állandó vendégénekesnője, a bájos és gyönyörű hangú Harcsa Veronika, akinek önálló koncertjeit nem győzzük eleget ajánlani, két éve, a Sziget fesztiválon debütált a zenekarral. Ez felületes indok, nem igazi érv, noha bizonyára fontos fordulópont és jó ötlet volt.

Születésnap ide, Sziget oda, amiért sokkal inkább el kell mennünk az A38-as koncertre, az az, hogy az elmúlt évben sok minden történt Tövisházi Ambrus háza táján, amit érdemes megnézni. Most nem elsősorban arra gondolunk, hogy feloszlott az Amorf Ördögök, viszont Péterfy Borinak önálló lemeze készül Ambrus hathatós segédletével, hanem arra, hogy az egykori Amorf-billentyűs és -zeneíró Erik Sumo névre hallgató alteregója nem pihen a 2005-ös My Rocky Mountain óta sem, születtek új számok: spagetti-western és balkán funk, downtempo és elektro-sanzon és acid blues, trip-rock és barkács-pop. (E gyönyörű kifejezések, illetve a címben szereplőek Erik Sumo burjánzó képzeletének szüleményei, a hazai zenei élet legfrappánsabb műfaji leírásai megelőlegezik a koncertélményt.)

This Is Where It Begin

Az Erik Sumo Band mostani koncertje több szempontból is kiemelkedik az éves sorozatból: feltűnik egy új szereplő, a szeptemberben a zenekarhoz csatlakozott basszusgitáros Drapos Gergely, aki Balahoczky Istvánt váltja a poszton, de két szám erejéig a régi basszgitáros is tiszeteltét teszi a születésnapi bulin. A koncert másik meglepő fordulata, hogy Tövisházi Ambrus, aki DJ-ként visszavonult, erre az estére különlegesen összeállított szettel lép fel Fuevlassal, azaz MC Puebloval együtt, ők ketten alkotják majd a DJ Felfújható párost.

Az Erik Sumo Band szülinapi koncertjéről nem hiányozhatnak az állandó szereplők, a frenetikus Kiss Erzsi, aki olykor megmutatja Erik Sumóék mellett, hogy akkor is zseniális, amikor érthetően énekel, Harcsa Veronikáról, aki meghódította a japán piacot, már szóltunk, természetesen ő is itt lesz. A zenekar környékén működő másik szatelitzenekar, a Mészáros Ádám gitáros által alapított, intelligens cirkuszi zenét játszó, gitár-dob-ütők-nagybőgő-trombita-harsona felállású, izgalmas Ninjahelikopter is színesíti a koncert zenei palettáját. A koncertek után pedig hatalmas diszkó-funk-calypso-ska-rock buli hajó hátsó részében, a motorbárban. A születésnapi koncerten minden belépő kap egy meglepetés ajándékot!

Erik Sumo Band születésnapi koncert - A38 Hajó (Petőfi híd budai hídfő), 2007. szeptember 28. 21.00 Jegyár: 2200 Ft (elővételben 1800 Ft)