Idén nem lesz Budapest Parádé

Vágólapra másolva!
Szponzorok hiánya miatt ebben az évben elmarad a megszokott augusztus végi kamionos techno-konvoj. Hiányát a Budapest Parádé eddigi záróeseményének, a Bónusznak turbózott változata töltheti be az elektronikus zene híveinek szívében.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A berlini Love Parade mintájára kitalált Budapest Parádé hatalmas népszerűsége ellenére sem tudta idén meggyőzni a szponzorokat, hogy állják a grandiózusra tervezett fesztivál költségeit. A szervezők hét éve minden nyáron igyekeztek trompfolni az előző évi rekordot. 2006-ban ugyan kevesebb kamion indult, és a résztvevők száma is visszaesett 700 ezerről félmillióra, de a kimerítő nyári fesztiválozás után már ekkora tömeget megmozgatni is tiszteletreméltó teljesítmény. 2007-re még nagyobb szabású Parádét terveztek a rendezők, de a büdzsé kicsapta a biztosítékot. Az ősminta, a berlini Love Parade hasonlóan járt. Ott 15 év után vették le a műsorról az orgiasztikus techno-party-t. Ha a budapesti és a berlini rendezvény történetében folytatódik az analógia, a Parádé rajongói reménykedhetnek, ugyanis a német fővárosban végül újraélesztették a fesztivált.

A tervezett programok egy részét most a Parádé eddigi afterparty-jába, a Parádé Bónuszba olvasztják. A több helyszínen zajló buli eddig 25 ezer nézőt vonzott. Idén augusztus 25-én kiderül, hogy pótolni tudja-e a mentőmegoldásként mégannyira is továbbfejlesztett Bónusz az előző évek egynapos monstre fesztiválját. A Népstadion Kertben megrendezésre kerülő pótparty igyekszik betölteni az űrt. A szervezők nagyobb programkínálatot, a nemzetközi elektronikus-zenei szcéna legnevesebb előadóit ígérik erre az évre is.