Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy augusztusban csak harmadik alkalommal rendezik meg, a Veszprémi Ünnepi Játékok máris kiemelkedő kulturális eseménnyé nőtte ki magát. Idén is nemzetközileg ismert és elismert zenészek érkeznek a veszprémi vár festői környezetébe.  Bár az eredeti műsorterveben Isaac Hayes neve is szerepelt, rosszulléte miatt lemondta minden európai fellépését - pótlásáról a szintén világhírű Joey DeFrancesco és zenekara gondoskodik.
Vágólapra másolva!

A multikultúra jegyében meghirdetett fesztivál idén is erős felhozatallal kecsegtet - a korábbi alkalmak során már olyan neveket köszönthettünk itt, mint Al Di Meola vagy Bobby McFerrin. A szervezők idén sem adják alább, a legfontosabb kritérium továbbra is a minőség, a cél az eklektikus, minél sokszínűbb zenei program.

Ennek jegyében augusztus 2-án Mozart Varázsfuvola című operájának koncertszerű előadását hallgathatjuk meg: az Éj királynőjének szerepét Miklósa Erika énekli, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart Kocsis Zoltán vezényli.

A Hammond B3 orgona világhírű mestere, Joey DeFrancesco - akit Miles Davis fedezett fel - augusztus 3-án ad koncertet. Eredetileg a hatvannégy éves, világhírű amerikai sztár, Isaac Hayes lépett volna fel, ám - mint kiderült - egészségügyi állapota ezt nem teszi lehetővé. Paco de Lucia szinte már tiszteletbeli magyarnak számít, gitárvirtuozitásáról a hazai közönség is többször megbizonyosodhatott - augusztus 4-én, Veszprémben újra megmutatja, mit tud.

A The Manhattan Transfer nevű formációban egy alt, egy szoprán, egy tenor és egy basszus koncertezik augusztus 5-én, másnap pedig Barbara Hendricks & The Magnus Lindgren Quartett zárja a fesztivált.

Veszprémi Ünnepi Játékok (Veszprémi Vár), augusztus 2-6. Jegyár: 4500-15 000 Ft