Bordaterpesz Szentendrén

Vágólapra másolva!
Szombaton folytatja rendhagyó kiállítás-sorozatát a 2004 eleje óta működő ArtUnió Galéria. A Vladár Csaba, Fliegauf Ágoston és Zarubay Bence által alapított képzőművészeti műhely a kortárs képző-, és iparművészet legnagyobb és legkülönlegesebb tehetségeinek ad lehetőséget, hogy megmutassák műveiket a nagyközönségnek. Ezen a hétvégén Kin Gábor kazincbarcikai festő, autodidakta művész legjobb munkáit csodálhatjuk meg.
Vágólapra másolva!

December 10-én szombaton, augusztus után újabb, eleddig ismeretlen művészt mutat be az ArtUnio galéria: Robert Weinberger "folyamfestészete" után ezúttal Kin Gábor legkiválóbb festményeiben gyönyörködhetünk. A harmincegy éves képzőművész 1998 óta osztja meg műveit a nagyvilággal, amelyekből már 2003 decemberében sikeres kiállítást nyitott a kazincbarcikai Kisgalériában. A hétvégén Bordaterpesz kiállítás cím alatt tekinthetjük meg legjobb darabjait.

Képei nem csak a művészeteket magas szinten értők számára elérhetőek, egyedi szín-, és hangulatvilága, humoros témaválasztásai a laikus szemlélődőket is megnevettetik. Változatos képi megoldásai között találunk elgondolkodtató, elmélyültebb darabokat is, nem egyszer előfordul, hogy a gyanútlan látogató csak hosszas szemlélődés után lel rá egy-egy újabb apró részletre.

Stílusa kifinomult és változatos: helyenként egészen absztrakt, helyenként egészen földhözragadt. Festményei között egyaránt találni szürreális elemekkel tarkított nonfiguratív képeket (Dirtland, The Last Dance), meseszerű hangulatú tájképeket (In the Kali Basin, Tolcsva), vagy épp más művészekről készített sajátos vonalvezetésű portrékat (Up - Michael Stipe). Akármelyik is, Kin képeiben mindig érezni a kiegyensúlyozottságot, a festmények - elsősorban a művész kivételes színérzéke miatt - értelmezés nélkül éppúgy élvezhetőek, mintha az összefüggéseket fejtegetnénk.

A kiállítást Erdélyi Zsolt, alias Superman nyitja meg szombaton 16 órakor Szentendrén, a Bogdányi utca 64. szám alatt, a régi nyári művészteleppel srégen szemben. Az esemény házigazdája Trum Mercédesz, az este zenei aláfestéséről pedig a Karabély együttes gondoskodik majd. A kortárs művészet iránt érdeklődőknek, vagy a szimplán csak újdonságra vágyóknak egyaránt ott a helyük.

Kin Gábor: Bordaterpesz kiállítás, ArtUnió Galéria (Szentendre, Bogdányi u. 64.)