Tíz éve a Kiss nyomában

Vágólapra másolva!
Tízéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepli októberben a Kiss Forever Band. A festett arcú ősrockerek nyomdokaiban haladó magyar csapat rendhagyó show-t ígér a különleges alkalomra.
Vágólapra másolva!

1995-ben még hobbiból alakult az a Kiss tribute-zenekar, ami idén már tízéves múltját ünnepli. A tagok eredetileg csupán azért hozták össze a bandát, hogy példaképeik zenéit játszhassák, de tartózkodtak a teljes meghasonulástól, amit azzal is jeleztek, hogy csupán félig fedték arcukat a Kiss klasszikus sminkpakolásaival. Az érdeklődés azonban meglepően nagy volt, és engedve a sikereknek végül a szabadidős tevékenységből teljes munkaidős elfoglaltság lett. 1998-ban már a jelmezek eredeti másolatát öltötték magukra, arcukat a Kiss hagyományaihoz híven kenték fekete-fehér mintásra, és igyekeztek a színpadi show-t is teljes egészében lemásolni. Mindezzel persze nem a koppintás volt a cél, sokkal inkább a tisztelgés a nagy öregek előtt.

A zenekar azóta hihetetlen sikereket aratva turnézik, már nem csak hazánkban, de egész Európában egyaránt. Legutóbbi koncert-körútjukon játszottak Csehországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban, valamint egy hirtelen fordulattal menet közben dobost is váltottak. Az év hátralevő részében megint külföldi fellépések várnak a csapatra Ausztriában, Németországban és Angliában, de a tízéves fennállást megünnepelni természetesen hazatérnek Magyarországra.

A születésnapi koncertre október 15-én kerül sor a Wigwam Klubban. A kötelező show-elemeket - melyeket tűzfújásban, vérköpésben és pirotechnikai látványosságokban határoznak meg a fiúk - persze mind látni lehet majd, de állítólag sok meglepetésre is számíthatnak majd az odalátogatók.

Kiss Forever Band, Wigwam Klub (XI., Fehérvári út 202.), október 15.