Koncerttel és lemezzel búcsúzik a Nyers

Vágólapra másolva!
A Nyers zenekar április 9-én, szombaton a Kultiplexben tartja hivatalos budapesti búcsúkoncertjét. A Czutor Zoltán vezette zenekar egy különleges búcsúválogatással is elköszön a rajongóktól.
Vágólapra másolva!

A szegedi zenekar 2005. január 31-én jelentette be feloszlását, és ezekben a hetekben tartja utolsó koncertjeit is. A fővárosra most szombaton kerül sor, amikor is a Kultiplexben lép fel az együttes, amelyben a korábban közreműködő zenészek is fellépnek majd, akárcsak Jamie Winchester, a Nyers első producere. A vendég a pécsi 30Y lesz.

A tavaszi turné egyben egy rendhagyó lemezbemutató állomásait is jelenti, ugyanis a napokban jelent meg egy, a Nyers koncertjeire visszatekintő album, az utóbbi tíz év 50 helyszínéről válogatva. A zenekar pályafutását lezáró hanggyűjtemény címe Ennyi, és az album külön érdekessége, hogy csak illegális felvételeket tartalmaz, amelyeket nemrég egy bootleg felvételeket készítő csoport bocsátott a Nyers rendelkezésére.

Az albumra kerülés szempontja nem feltétlenül a hangminőség, hanem a helyszínek, a hangulatok sokfélesége dokumentálásának szándéka volt.

Az atmoszféra felidézéséhez elengedhetetlen volt, hogy a zenekarra jellemző dalok közötti konferálások is lemezre kerüljenek, így a hallgatók újra felidézhetik a legemlékezetesebb Nyers-fellépéseket.