Kispál a hajón

Vágólapra másolva!
Pénteken este tizenötödik születésnapját ünnepli a Magyar Narancs az A38 állóhajón. A színpadon a hetilappal közel egyidős Kispál és a Borz eleveníti majd fel az elmúlt másfél évtizedet, hogy aztán a MaNcs hasábjairól ismert Dj Minek végképp megríkassa a nosztalgiától elérzékenyült, fiatalságát temető közönséget.
Vágólapra másolva!

Persze a MaNcs születésnapi bulija nemcsak azoknak ajánlott, akik számára harcos volt a rendszerváltozás körüli és az azt követő időszak, bár az elmúlt tizenöt év áttekintése biztosan sokakat csábít majd a koncertteremből a hajó valamelyik csendesebb, meghittebb zugába. Zenében talán a Kispál fogalmazza meg legjobban azt az életérzést, melyet a MaNcs papíron képvisel, de persze Lovasi rekedt, karcos hangja rengeteg mást is jelent Magyarországon: emlékeinkben legnagyobb valószínűséggel a Kispál dalai szólnak, mikor az első Szigetekre gondolunk - na meg arra, hogy akkor még a kakasülőről hallgattuk a nagyszínpadot.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Kispál az a magyar ugaron, ami Dylan volt a hatvanas évek Amerikájában: egy egész generáció érzéseinek és mindennapjainak szinkronhangja. De ahogy maga Dylan sem örült soha a ráaggatott címnek, úgy a Kispál is biztosan visszautasítaná, hogy egyre vénülő, szentimentális családapák és -anyák zenekarának kiáltsuk ki. Hiszen haladnak ők a korral, október 25-re például új lemezt ígérnek, mely 16 dallal elmondásuk szerint az eddigi legszebb Kispál-lemez lesz. Úgy legyen.

A 15 éves Magyar Narancs bemutatja: Kispál és a Borz, Dj Minek. Péntek, 21.00. A38 állóhajó. Belépő: 1600/2000 Ft.