Világszenzáció a Vidámparkban

Vágólapra másolva!
Európa-premierrel indította az idei szezont a Vidámpark: a kontinensen elsőként mutatták be a legújabb fejlesztésű amerikai játékot, a Fényvadászt. A dodzsemezés alapjaira épülő játék állítólag új dimenziókat nyit az ütközések szerelmesei előtt, akit azonban nem hoznak lázba a hasonlóan nagy szavak, megelégedhet azzal a ténnyel, hogy a budapesti Fényvadász a legnagyobb a világon.
Vágólapra másolva!

Az Amerikából származó játékból összesen még kettő lelhető fel a világon, alapterületüket tekintve azonban mind a kettő kisebb, mint a Vidámparkban található. A Fényvadász tulajdonképpen a dodzsem csapatversennyé alakított verziója: a sötétített arénában a piros kocsik küzdenek a zöldek ellen. A két csapat versenyét az teszi mérhetővé, hogy a padlón kiszámíthatatlan helyeken és gyakorisággal zöld és piros fénycsóvák villannak fel.

Ha a valamelyik játékos a zöld csóvába irányítja dodzsemét, azért pontot kap a csapata, ha pirosba, akkor pedig levonást. A játék természetesen nem nélkülözi a dodzsemezés klasszikus örömeit, azaz lehet ütközni, sőt, kifejezetten jó taktika arra játszani, hogy az ellenfél játékosait a piros fénykörbe lökjük. Egy nagyméretű számítógépes kijelzőn pedig éppúgy nyomon követhető a csapatok teljesítménye, mint a játékosok egyéni pontjai.

Nem kizárt tehát, hogy újból érdemes lesz a Vidámparkba járni, hiszen az elmúlt években talán több újdonságot mutattak be, mint az azt megelőző két évtizedben összesen. Van már nekünk is átfordulós hullámvasutunk - amely a Looping Star fantázianevet kapta -, Álomhajónk, amely huszonnégy méteres magasságban szaltózik, a vattacukor pedig továbbra is feledhetetlen sláger marad.

Ha a szellemvasútért nem is, a héten felavatott játékért talán érdemes kinézni a Vidámparkba, ha már legalább valamiben magunk mögé utasítottuk az egész Uniót.