Még néhány napig lehet jelentkezni a Komáromy Gábor-ösztöndíjra

Vágólapra másolva!
Augusztus 25-ig várja az újságírás iránt érdeklődő nappali tagozatos egyetemisták pályázatait a Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A Komáromy Gábor-ösztöndíj nyertese a 2011-2012-es tanévben 900 eurós támogatást kap a pályázatban ismertetett cikktervének elkészítésére, amelyet végül az Origo jelentet meg. A pályázatra, képzési területtől függetlenül, minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

A 2011-es Komáromy Gábor-ösztöndíj négy elemből áll: a Cook Communications 1200 euró pénzügyi támogatást biztosít, amelyből 300 eurót könyvek és folyóiratok beszerzésére különít el az MCC könyvtárának média szekciója részére. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, negyedéves részletekben folyósítva, amennyiben az ösztöndíjas szakmai munkája megfelelő ütemben halad. A győztes diákot Adam LeBor, a The Economist budapesti tudósítója segíti mentorként, szakmai gyakorlati helyet biztosít számára az [origo], illetve az MCC Média szakirányára is felvételt nyer.

A 2011-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleménye szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, vonatkozzon az riport (feature), portré vagy oknyomozó cikk(ek) megjelentetésére; a pályázó által szabadon választott témakörben, amely szólhat a politikáról, üzleti életről, tudományos kérdésekről, pénzügyi témákról, a környezeti problémákról, a bűnözésről, a sportról, a technológia kérdéseiről, az oktatásról, az egészségügy vagy a kultúra érdekességeiről.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. augusztus 25. A pályázónak igazolnia kell, hogy nappali tagozatos hallgatója valamelyik felsőoktatási intézménynek, és kiválóan beszél angolul. Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését. A pályázatokat a [email protected] email címre kérjük elküldeni.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC Média/Kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.