Vágólapra másolva!
A közelmúltban az [origo] több írást közölt a Duna Televíziónál zajló eseményekről. A 2010. július 21-én, "Egy villanyszerelő és egy takarító vette meg a Duna Tv rejtélyes partnercégeit" címmel megjelent cikkünkre a Duna Televízió levélben reagált, ennek szövegét az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.
Vágólapra másolva!

"A Duna Televíziót nem érdekli, nem érdekelheti, hogy egy cégcsoport tulajdonos miként adja-veszi a cégeit. Ezért semmilyen felelősséggel nem tartozunk. Információink szerint (leellenőrizhetően) csak tulajdonoscsere történt, de a volt tulajdonos maradt e cégeknél az ügyvezető igazgató, ami garancia a szerződésekben foglaltak maradéktalan betartására, vitás kérdésekben a számonkérésre, a felelősség folytonosságára.
Ami számunkra kizárólag fontos: a megrendelt művek hiánytalanul beérkezzenek, a forgatókönyv szellemében készüljenek, a tervezett szereposztás, ismert alkotógárda stb. szerint. A legfontosabb: a reális, tisztességes ár-érték arány, amelyet már nem csak a szerződő partnerek, a költségszerkezetek, hanem szakértők is tanúsítanak. Nem tudjuk, az mtv egykori elnöke mit vett vagy sem 55,3 millió Ft-ért. Mi azt tudjuk, hogy az 52 részes természetfilm-sorozatunkat kevesebb, mint a fenti összeg feléért vásároltuk meg, nem 2-3 sugárzásra, hanem örökös felhasználásra, magyarán: átment a Duna TV tulajdonába! Kiadhatjuk, eladhatjuk, részleteiben és bármilyen összeállításban felhasználhatjuk, más televízióknál értékesíthetjük, csereanyagként kezelhetjük. Tehát ha ugyanarról a filmcsomagról lenne is szó (nem tudjuk), akkor elmondhatjuk: a két ügylet között a különbség ég és föld. Lásd: a szerződés 2.1.3., 2.2., 2.3. pontjait. (Ezek fölött nem kellett volna lazán tovább siklani.) A "kutakodónak" rosszak voltak az információi: mind az 52 részt átvette a Duna TV.
Még meg kell jegyeznünk: ezzel a filmcsomaggal egyetlen percig sem foglalkozott a kuratórium, a téma tárgyalását maga Szabó László vonta vissza. Ezt hangfelvétel és jegyzőkönyv rögzíti.
Úgy véljük, azóta az "egyik" kereskedelmi televíziótól is megkapták a választ, mely szerint az olyannyira keresett producerrel és cégcsoport tulajdonossal valóban kapcsolatban áll.
Duna Televízió Zrt. 2010-07-21"