Megújul az [origo] Egészség és Időjárás rovata

Vágólapra másolva!
Az Origo Zrt. által indított tematikus tévécsatornáknak köszönhetően megújult az [origo] portál kínálata az időjárás és az egészségügy témájában. A címlapon és a belső oldalakon az Időjárás-ikonokra kattintva az Ozone Network, az Egészség menüpontra kattintva pedig a Life Network oldalai tárulnak fel immár olvasóink előtt.
Vágólapra másolva!

Kiadónk, az Origo Zrt. két tematikus televízió-csatornát indított a napokban: az időjárással, környezetvédelemmel, a klímaváltozással, katasztrófákkal, az ember és a természet viszonyával foglalkozó Ozone Networköt és az egészséges életmóddal, egészségmegőrzéssel, betegségekkel foglalkozó Life Networköt. E lépés lényege, hogy hazánkban elsőként olyan szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyekben a televízió, az internet és a mobil szolgáltatások eddig nem látott, egymást kiegészítő-segítő elegye valósul meg. A televízióban feldolgozott témákról itt, az [origo]-n lehet tovább tájékozódni, de persze jóval többről is.

E fejlesztés keretében érhető el az [origo]-ról az Ozone Network oldala, amely a korábbinál jóval részletesebb időjárási információkat nyújt. Lakóhelye szerint Ön is beállíthatja, hogy mely régió előrejelzésére kíváncsi, hiszen attól, hogy Szombathelyen szép az idő, Ön még simán megázhat Békéscsabán. Felhőzeti, csapadék-, szél- és légnyomás-térképek segítik a tájékozódást, de emellett a klímaváltozásról, az alternatív energiáról, a természeti katasztrófák tudományos hátteréről is bőven olvashatnak az oldalon. Az oldal szerkesztője Sipos Géza, aki korábban a legnagyobb erdélyi magyar nyelvű portál, a Transindex szerkesztője volt.

A Life Network - az [origo] eddig megszokott Egészség rovatához hasonlóan - mindennapi segítséget kíván nyújtani az egészség megőrzésében vagy visszaszerzésében- a lúdtalptól a szervátültetésig, a méhnyakráktól a fogkőig. Az olvasók kérdéseire orvos szakértők válaszolnak. Az egészséges életmóddal kapcsolatos ügyekben pedig a helyes táplálkozásban, a mozgásban gazdag életben, a dohányzásról való leszokásban és sok egyébben próbál az oldal az ilyen ügyekben oly fontos lelki és gyakorlati támasz lenni. Az oldal szerkesztője Tomsits Tímea, aki korábban többek között a Shape magazin főszerkesztőjeként dolgozott.