Vágólapra másolva!
Magyarországon ritkán tapasztalható, hogy valaki azért szervez partyt, mert segíteni akar másokon, szombaton egy ilyen bulira kerül sor a Cha-Cha-Cha 12"-ben. A Make a Difference belépőiből származó bevétel szakadék szélén tántorgó családok megsegítésére fordítják.
Vágólapra másolva!

A tizenkét inches Csacsi szombati partyján a dj-k is eltekintenek honoráriumuktól, ám ennek ellenére sem kell másodosztályú felhozataltól tartani: Naga, Beta, Pöli, Mango és Wegha mellett az a Cilu pörget, aki az egész jótékonysági akciót kitalálta, komponálta, szervezte.

Az alapötlet szerint, a rengeteg pénzt elbulizó fiatalok, simán foglalkozhatnak kicsit azokkal is, akik nemhogy közelébe sem jutnak a szórakozóhelyeknek, de élelmiszert is ritkán vásárolnak. Mindegy, hogy valóban segíteni akarunk, vagy csak lelkiismeretünket akarjuk nyugtatni, az ezres belépő tényleg nem sok ahhoz képest, hogy valakinek mindene ettől függhet.

A családi gyökerekből eredően szociálisan érzékeny Cilu, azaz Langer Judit Londonban töltött évei alatt találkozott hasonló kezdeményezésekkel, ahol az emberek jóval nagyobb bizalommal fordulnak a segélybulik felé.

''Sokan kételkednek benne, hogy az ilyen akciókból befolyt pénz valóban jó kezekbe kerül'' - mondta Cilu. ''Ezért is tartottam fontosnak, hogy az összeget hiteles útvonalon jutassuk el a rászorulóknak. Nem pénznyelő alapítványon, hanem a Tovább Élni Egyesületen keresztül találjuk meg azt a négy-öt családot, akiket akár attól is megmenthetünk, hogy az utcára kerüljenek. Ha ötszázan eljönnek, már érdemben tudunk segíteni ezeken az embereken." Egyébként Cilu nemcsak a party szervezéséből veszi ki a részét, a pénz útját azután is követi, így biztosítja, hogy az ne csurogjon félre. Mint elmondta, gondolkozott kajaosztáson is, mert úgy több ember járna jól, de így, a segítséget koncentrálva akár életet is menthet ez a buli.

Természetes Tihanyi Attila, a Cha-Cha-Cha tulajdonosa is teljes mellszélességgel az ügy mellé állt: ''Aki képes folyamatosan spanglira költeni a pénzét, az néha legyen képes ilyen célra is áldozni ezer forintot" - mondta.

Forrás: [origo]

Party.[origo].hu