Tiësto két csapása - Veszprém és Nyíregyháza trance-lázban

Vágólapra másolva!
Tiësto októberben megjelenő Kaleidoscope albumára kihegyezett világkörüli turnéja ezen a héten éri el a magyar közönséget. A pénteki nyíregyházi partyt követően másnap Veszprémben lép fel a trance-uralkodó.
Vágólapra másolva!

A negyven éves holland október 20-án Kaleidoscope (Ultra Records) néven megjelenő studióalbumát népszerűsítő észak-amerikai turnéja szeptember végén kezdődik, aztán januártól Ausztrália következik hat helyszínnel, amiből négyen már nem lehet jegyet kapni. Mi európai körútjának finisében találkozhatunk vele; Ukrajnából érkezik Magyarországra, majd görög, cseh és spanyol helyszínek után hagyja el kontinensünket a világ legkeresettebb dj-je.

Magyar rajongóinak fórumhozzászólásaiból kiderül, hogy nem kevesen lesznek, akik mintegy 355 kilométert utazva Nyíregyházán és Veszprémben is kitárják előtte érzékeiket. Erre komoly esélyük lesz, hiszen az élmények maximalizálására a többször is a világ legjobbjának választott dj nevén kívül menedzsmentje, az Unlimited Productions is garancia. A holland cég írja elő mindkét party technikai követelményeit, ami idén 180-220 ezer wattos hangrendszereket, 140-180 ezer wattos összfényerőt és 120-150 négyzetméteres ledes megjelenítést jelent.

Tiësto általában maga választja ki azokat a dj-ket, akik a warmupot és a levezetést intézik, így bizalommal fogadhatjuk a trance feltörekvő duóját, a Ben Huijbregts és Carlos San Juan alkotta holland Virtual Vaultot, amit a keleti országrész partyzóit összegyűjtő szeptember 11-i DHT-Night-ra hoz magával. A magyar vonalat Sterbinszky és Whiteboy képviseli az ország második legnagyobb sportcsarnokában, a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban megrendezett partyn. A hatvanszor harminc méteres küzdőtérre váltott 9000 Ft-os jegy a lelátóra is érvényes, a 19000 Ft-os vip-tribün és a vip-lounge viszont korlátozott számban fogad bulizókat.

Aki a pénteki partyt követően valóban elindul a veszprémi Exclusive Night-ra, még egy kicsivel többet kap mindenből. A fent említett technikai felszereltség itt lesz erősebb és lineup is jóval bővebb. A brit mc Stretch a másik nagy név, aki rendszerint drum'n'bass produkciókban szövegel, így érdekes zenei kombinációval szembesülhet a Veszprém Aréna közönsége. Tiësto általában figyel rá, hogy a warmupot végző dj-k ne kizárólag trance-szel melegítsék a partyzókat, sőt a menedzsment olykor még bpm-határokat is megszab. Szombaton ez a techno és house vonal erősödését is jelenti majd Budai és Tommyboy b2b-je, a szlovák Breeth, Sokol, a Karmatronic és T.B.A. felügyeletével. A küzdőtér 10000 Ft-os jegyárára jócskán rálicitál a 49000 Ft-os vip-belépő, amivel a backstage-en kívül akárhova bemehetünk ingyen enni, inni, pihenni.

party.[origo].hu